Maďarský ministerský předseda Viktor Orbán hájil svůj tvrdý postoj proti imigrantům ze Středního východu tvrzením, že Islám, náboženství ohromného množství lidí, které teď přichází do Evropy, je „soupisem předpisů pro jiný svět,“ který „nebyl nikdy součástí Evropy.“ Ve výtahu z interview dnes publikovaném v německém týdeníku Focus mluvil pan Orbán o rekordním přílivu migrantů zaplavujícím Evropu s poukazem, že „jazyk evropských elit je ideologický a dogmatický.“


„Islám, který k nám přišel, nikdy nebyl součástí Evropy,“ řekl Orbán Focusu v článku, který vyjde v plném znění v sobotu.

Pan Orbán řekl, že turečtí migranti v Německu, kteří od 60. let přicházeli po desetitisících, teď „už patří k německé historii a tudíž i k evropské.“

„Ale duchovně nebyl islám nikdy součástí Evropy. Je to soupis předpisů pro jiný svět,“ řekl pan Orbán, přičemž rovněž na Francii a Německo zaútočil za odmítání připustit „jakékoliv pochybnosti“ o multikulturní společnosti.

„My jsme se v Maďarsku rozhodli, co chceme a co nechceme. My to nechceme,“ řekl.

Do Evropy letos přišlo téměř 600 000 lidí s tím, že mnozí z nich směřují do Německa a do Švédska poté, co nejdříve projdou maďarskou hranicí.

Pan Orbán tvrdil, že většina žadatelů o azyl přicházejících do Evropy jsou ve skutečnosti spíše ekonomičtí migranti než skuteční uprchlíci před válkou.

„Ne každý je oprávněn žít v Německu nebo žít v Maďarsku. Je to jen pro ty, kdo na tom zapracují,“ řekl.

Maďarsko čelící historickému vzedmutí vlny migrantů v září uzavřelo svou hranicí se Srbskem 175 km plotem.

Včera oznámilo, že dokončilo plot i podél chorvatské hranice a pan Orbán naléhá na Británii a další členy, aby se zúčastnili masového nasazení bezpečnostních sil na pomoc Řecku při uzavření hranice a ukončení migrační krize.

Použití plotu Maďarskem a jeho zacházení s migranty – včetně vážných srážek mezi policií a migranty z 16. září – bylo ostře kritizováno, včetně generálního tajemníka OSN Ban Ki-moona.

Pan Orbán se za svou osobu nikdy neomlouval za to, že postavil zájmy Maďarska nad zájmy zbytku Evropské unie.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: breitbart.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]