Jak by mělo být teď už jasné, přijal Kreml, co se týče boje s terorem na Středním východě, „poněkud“ jinou strategii, než US a jejich Západní a regionální spojenci. Strategie USA a jejich spojenců vypadá nějak takhle: 1) skrytě vyzbrojit a vycvičit skupiny, o kterých víte, že by se nakonec mohly stát teroristy, protože vyzbrojování a výcvik těchto skupin by mohlo destabilizovat nikoliv spřátelené režimy, 2) počkat, až nám to bouchne do tváře, 3) pustit se do vážného úsilí o boj s terorismem, až teprve, když je nikoliv spřátelený režim „úspěšně“ nahrazen loutkovou vládou, anebo se pustit do polovičaté snahy o boj s terorismem, když je situace těkavá a režim se pořád drží u moci.


Takováto strategie má zjevně sklony trpět všemi typy problémů a Rusko, které tuší, že US a jejich spojenci by konečně v Sýrii mohli narazit na své zahraničně politické Waterloo, se rozhodlo vykřičet všem to blafování tím, že zahájí skutečnou válku s terorismem. Samozřejmě, že ta válka pro Moskvu pohodlně uchová režim jejich spojenců, ale výsledek je nakonec stejný: pro každého, kdo je terorista a kdo také bojuje v Sýrii proti Assadovi, nastávají těžké potíže, protože Rusko toho využije jako příležitosti znovu se prosadit na světovém jevišti a také rozpálit dlouho hibernujícího válečného mamuta.

Teď v patách stovkám náletů doprovázeným dramatickými videi stejně jako útoků křižujícími střelami páleným z ruských válečných lodí v Kaspiku vysílá Kreml do boje svou jedinou těžkou letadlovou loď. To je teprve šesté vyslání této lodi v její historii.

Tady je více od Flashnor

[quote align="center" color="#999999"]

Těžká letadlová loď „Admirál Kuzněcov“ je jedinou ruskou letadlovou lodí a o víkend vypluje z Murmanska k břehům Sýrie, uvedl FlashNord, tj. zdroj velitelství Severní flotily.

„Oprava tohoto válečného korábu bude v doku hotová dokonce týdne a ten vypluje k syrskému pobřeží, kde se přidá k operaci na zničení skupiny „Islamistický stát“, řekl mluvčí.

Podle něj od letošního května do srpna podstupovala letadlová loď opravu v 82. loděnici v Rosljakovo v Murmanské oblasti.

Pak běžně zakotvila v Mursmansku, kde podstoupila obnovení plné bojové připravenosti.

Rusko od 30. září provádí letecké operace v Sýrii se záměrem zničit objekty „Islamistického státu.“[/quote]

Zde je pár obrázků:

Tady do toho vnesla počátkem roku trochu světla Reuters. Kuzněcov údajně není znám tím, že by byl v dobrém provozním stavu, což nejspíš vyvolává šanci na nějaký druh nehody.

[quote align="center" color="#999999"]

Když v roce 1985 Kuzněcova spustil Sovětský svaz, byl to technický úspěch tehdejší supervelmoci. Moskva začala zhruba ve stejné době s montáží sesterské lodi Kozněcova Varjag. Také začala s pracemi na opravdové letadlové lodi velkého formátu tak velké, jako cokoliv, co stavěly Spojené státy.

Ale kolaps Sovětského svazu v roce 1991 náhle program letadlových lodí ukončil.

Rusku zůstal Kuzněcov jako její jediný éro-nosič a s nedostatkem peněž a spolupráce Ukrajiny, mělo co dělat, aby to plavidlo udrželo v plavby schopném stavu. Od té doby, kdy byla tato loď zprovozněna do bojové služby počátkem 90. let, byl Kuzněcov vyslán jen pětkrát. Každé vyslání trvalo mezi třemi a šesti měsíci, při níž předvedl svou plavbu ze svého domovského přístavu v severním Rusku kolem Evropy a do Středomoří jako předváděčku síly a demonstraci podpory ruským spojencům v regionu včetně Sýrie.[/quote]

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com  

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]