Uprostřed migrační krize v Evropě a toho, jak Češi vytahují lidi z vlaků a popisují jim ruce, zahájila francouzská místní správa vyšetřování základní školy v Auxerre, kde používali žluté visačky k označování žáků, kteří nejedí vepřové. „To je nechutné. Vyvolává to vzpomínky na temné časy,“ uvedl jeden člen městské rady Auxerre, ale kancelář starosty řekla, že to byla „izolovaná, neohrabaná a nešťastná iniciativa.“ Jak referuje Haaretz:


[quote align="center" color="#999999"]

Město Auxerre ležící 105 mil jižně od Paříže a zahájilo v pátek vyšetřování poté, co si rodiče místním médiím stěžovali na iniciativu této školy, při níž se na šňůrky na krku umisťovaly žákům před obědem ve školní jídelně červené a žluté plastové destičky.

Žáci tyto visačky nosili jeden den, než dostala škola instrukce, aby jich přestala používat. Malika Ounes, konzervativní členka městské rady v Auxerre řekla zpravodajské webové stránce Creusot-Infos.com:

„To je nechutné. Vyvolává to vzpomínky na temné časy,“ což je odkaz na požadavky, aby v nacisty okupované Francii nosili na svém oděvu Židé žluté hvězdy.

Mezi žáky, co dostali pokyn, aby nosili tyto visačky, byli muslimové a vegetariáni. Zprávy francouzských médií nezmiňovaly žádné židovské žáky.[/quote]

I někteří rodiče si stěžovali na tyto visačky, jejichž použití označil starosta Guy Perez ze Socialistické strany za „nešťastné“. Ale jiní rodiče říkali, že vznikly v dobrém úmyslu.

[quote align="center" color="#999999"]

Jedna muslimská matka dvou chlapců navštěvujících tuto školu identifikovaná RTL vysílačem jen jako Sonia, řekla: „Ty žluté visačky nemají ani nic společného s žlutou hvězdou. Nemyslím si, že by tu byl nějaký skandál, jen chybka, která nestojí za všechno to kárání.“

Christian Sautier, ředitel komunikace v kanceláři starosty, řekl, že to byla „izolovaná, neohrabaná a nešťastná iniciativa,“ která trvala jen jeden den. Zdůraznil, že rozhodnutí o používání těchto visaček přijal personál jídelny, aniž by informoval místní úřady, které to rychle ukončily.[/quote]

Debata o dostupnosti bez-vepřových pokrmů je ve Francii rozkol vyvolávajícím problémem, kde pravicové strany a další politici prosazují striktní oddělování mezi náboženstvím a státem a vidí v tom důkaz plíživého pronikání vlivu náboženství do veřejné sféry zejména ze strany muslimských migrantů.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com

[quote align="center" color="#999999"]

Jaké mocenské hry mají v oblibě rodinné klany novodobé historie? Co skrývají například Rothschildovi, jejichž finanční moc ovlivňuje dění napříč kontinenty? Kromě těchto otázek se zářijové číslo časopisu Vědomí zaměřilo i na jedinečný algoritmus popisující jakékoliv energie. Představí svým čtenářům pravidla fungování vesmíru, díky kterým je možné usnadnit si život. A v neposlední řadě poskytne informace o lucidním snění, prostřednictvím kterého jsme ve spánku schopni nalézt odpovědi nejen na své otázky. Ať už chcete měnit stav věcí vnitřních i vnějších, nebo požadujete tip na sedmý dostih v Belmontu, časopis Vědomí je vám k dispozici od 7. září.[/quote]