Dánští kampanisté reagují na snahu své vlády dostat masovou imigraci pod kontrolu tím, že rozbíhají svou vlastní proti-propagandistickou iniciativu. Jedné skupině, která motivovala své příznivce přes Facebook, se podařilo posbírat od svých příznivců 100 000 dánských korun (9 500 liber, 368 000 Kč). Jejich kampaň k ‚uvítání uprchlíků‘ si opatří reklamní prostor v domácích i zahraničních novinách pro své zoufalé snahy vzdorovat nedávným akcím dánské vlády ohledně migrace.


Jak tento měsíc Breitbart London už referoval, tak nová pravicová dánská vláda zrušila pro migranty podporu v nezaměstnanosti.

Místo toho budou způsobilí pro nové sociální dávky, které budou mít hodnotu pouze polovinu dávek dostupných pro rodilé Dány. Tyto nové ‚integrační‘ dávky od nově příchozích vyžadují, aby se k získání plných plateb učili dánsky – jinak jsou peníze, dokud se neučí, ukládány.

Vláda v obavách o to, jak dlouho to bude trvat, než informace o novém režimu dávek infiltruje k potenciálním imigrantům v Severní Africe a na Středním východě, se rozhodla přistoupit na reklamu v novinách v zahraničí jako v Turecku, v nichž cizincům říká, aby nepřicházeli.

Mluvčí kampanistů Marianne Rosenkvist vyjadřující svou radost, že to mohou vládě kazit, řekla:

„Na jednu stranu jsme překvapeni mírou podpory, jaké se nám dostalo. To jsme nečekali. Na druhou stranu nejsem vůbec překvapená, že je mnoho takových, kteří s námi souhlasí, a rádi by ukázali, že v Dánsku existují i jiné hlasy.“

„To, čeho bychom rádi dosáhli, je dočkat se toho, že dánští politici přestanou se znepříjemňováním života uprchlíkům, kteří sem přichází, myslíme si ale také, že je důležité, aby se lidé jak v Dánsku, tak v zahraničí dověděli, že mnozí Dánové chtějí tuto dehumanizace uprchlíku zastavit.“

Tato skupina si spolu s další reklamou v dánských novinách také zajistí prostor v britském Guardian.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: breitbart.com