Jen den poté, co kanadský ministerský předseda Harper potvrdil touhu svého národa po silnějších ekonomických vazbách s Polskem, připluly dvě ruské válečné lodě 7 mil k fregatě, která ministerského předsedu převážela přes Baltické moře. Kapitán fregaty řekl, že ruské lodi „nepředstavovaly žádnou hrozbu“, ale časový souběh je nepopiratelný jen hodiny poté, co Harper odsoudil Putina (a Rusko) a požadoval více sankcí. Jak hlásí Bloomberg:


[quote align="center" color="#999999"]

Dvě ruské válečné lodi připluly na sedm námořních mil k HMCS Fredericton, která ve středu vezla kanadského ministerského předsedu Stephena Harpera přes Baltické moře, tvrdí kapitán fregaty.

Jeff Murray při rozhovoru s reportéry po zakotvení lodi v severním Polsku řekl, že setkání s ruskými loděmi a válečnými letouny jsou v Baltickém moři běžná a ty lodě nepředstavovaly pro ministerského předsedu hrozbu. Fredericton se účastní cvičení NATO, která v tomto regionu začalo loni v reakci na konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou.

Harper, který cestoval do Evropy v rámci schůzky s kolegy z Velké sedmičky, opakovaně odsuzoval ruskou agresi v regionu.[/quote]

Harper se po schůzce G-7 zdržoval v Polsku…

Den po G-7:

  • HAPRER: G-7 SE ZAVÁZALA, BUDE-LI TŘEBA, ESKALOVAT SANKCE NA RUSKO
  • HARPER ŘÍKÁ, ŽE PUTINOVO RUSKO NESDÍLÍ ZÁJMY NA ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ S G-7

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podívejte se na nové webové stránky nezávislého časopisu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com