Obranný rozpočet, který byl přijat na rok 2016 garantuje nejenom zatažení USA do většího počtu válek a zahraničních intervencí, ale zajišťuje také silný úder ekonomice USA, píše americký politik Ron Paul. Podle jeho slov, republikánská většina v dolní komoře amerického parlamentu vychytrale dokázala obejít omezení z roku 2011, která nedokázala tento rozpočet snížit, ale jenom zpomalovala jeho růst. „Nicméně, k tomu, aby bylo možné udržovat celosvětové impérium, však ani zpomalené tempo růstu nestačí", poznamenává politik.


I když neokonzervativci stále trvají na tom, že se vojenský rozpočet USA za Baracka Obamy ztenčuje, vše je naopak, píše Ron Paul a uvádí údaje Cato Institutu, které svědčí o tom, že vojenské výdaje za Obamy průměrně dosahují 687 miliard USD, přičemž za George Bushe se jednalo pouze o 601 miliardu USD.

Nehledě na nerozumné rozhodnutí prezidenta USA vyslat na Ukrajinu stovky vojenských instruktorů, Kongres chce ještě větší zapojení USA do vnitřních záležitostí Ukrajiny, píše Paul.

[quote align="center" color="#999999"]

„Do návrhu vojenských výdajů je zahrnuto 300 milionů USD na bezprostřední vyzbrojování ukrajinské vlády dokonce i v případě, kdy ukrajinské úřady vyhrožují, že znovu zaútočí na odtržené regiony na východě země", poznamenává analytik. [/quote]

Podle jeho slov, návrh vojenského rozpočtu na následující rok USA vede cestou zničení ekonomiky, která zároveň bude znamenat nové znechucení, pokud jde o americký internacionalismus v zahraničí.

[quote align="center" color="#999999"]

„Je to připravený recept na katastrofu", je přesvědčen politik. [/quote]

Sněmovna reprezentantů Kongresu USA schválila návrh nového rozpočtu na finanční rok 2016. Celkový objem tohoto návrhu dosahuje 612 miliard USD.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: sputniknews.com