Sarah, 42 let, doufala, že pravidelným pitným režimem vyřeší své problémy s migrénami a zažíváním, ale účinek se projevil i na její pleti. 1/5 žen pije méně, než je doporučované denní množství Každá buňka v našem těle je založená na vodě Voda odplavuje toxiny z našeho těla

Řeknete si, že člověk s velbloudem toho asi hodně společného mít nebude, ale opak je pravdou. Oba dva totiž vydrží dlouho bez vody.

Obvykle jsem za den vypila šálek čaje k snídani a sklenici vody k obědu a k večeři. I když se to zdá jako hodně, je to pouze 1l. A to je málo.

Jelikož jsem trpěla na bolesti hlavy a problémy se zažíváním, navštívila jsem doktora, jenž mi doporučil, abych navýšila svůj pitný režim. Nechtělo se mi tomu věřit, ale poté, co jsem si udělala takový menší průzkum, jsem si řekla, že to na jeden měsíc vyzkouším. 3l každý den, po dobu 28 dnů.

Následující fotografii jsem pořídila v den začátku mého „experimentu“. I když je mi 42, vypadala jsem spíš na 52. Neuvěřitelné, co dokáže dehydratace organizmu udělat vaší pleti.

 

První týden

  • Váha: 54kg
  • Pas: 71cm

Abych si byla jistá, že náhlá změna pitného režimu neuškodí mému tělu, navštívila jsem svého obvodního doktora. Ten mě v mém rozhodnutí podpořil.

Ke svému současnému pitnému režimu jsem tedy přidala ještě 3 další velké sklenice vody přes den a začala jsem popíjet čaje ve velkém. I když ty obsahují kofein, jejich přiměřené množství vám neublíží, ani vás neodvodní.

Během prvního týdnu jsem měla jít s kamarády na drink, a tak jsem si dala vinný střik a mezi jednotlivými skleničkami jsem popíjela vodu. Je dobře známo, že ranní kocovina je způsobena dehydratací organizmu alkoholem, ale já se ráno probudila naprosto v pořádku a bez bolesti hlavy.

Už 6 let cvičím každé ráno pravidelně 10m jógu a už během prvního týdne jsem pocítila, že jsem ohebnější.

Výsledek byl i vidět na mé pleti. Sice se mi na obličeji udělalo pár pupínků (nejspíše kvůli odplavování toxinů), ale zase jsem už na něm nenacházela suché šupinky.

 

Druhý týden

  • Váha: 53,5kg
  • Pas: 71cm

Moje pleť se výrazně zlepšila. Stále mám drobné vrásky okolo očí, ale pupínky a dokonce i kruhy pod očima mizí. Potěšila mě má švagrová, která si změny všimla.

Stále pokračuji v dodržování 3l za den. I když se to zdá jako velké množství, jde to celkem dobře. Akorát musím neustále hledat toalety. Vždy jsou dobře ukryté.

Obávala jsem se, že když budu tolik pít, budu mít vypouklé břicho, ale právě že naopak. Můj muž si dokonce všimnul, že se mi zlepšila celulitida na bříšku a stehnech.

Je tohle vůbec možné?

Třetí týden

  • Váha: 53,5kg
  • Pas: 70cm

Kruhy pod očima a drobné vrásky téměř zmizely. Moje pleť vypadá vyživenější a svěžejší.

Všimla jsem si, že jsem si přestala po ránu mnout oči. Když si je pak maluji, zdá se mi, že stíny na nich lépe drží a nestékají mi do vrásek.

Dokonce i méně jím. Vždycky jsem byla zvyklá svačit, ale teď si uvědomuji, že jsem si nejspíše zaměňovala hlad s žízní. Popíjení vody během jídla mě rychleji nasytí.

Čtvrtý týden

  • Váha: 53kg
  • Pas: 68,5cm

Skutečně nemohu uvěřit svým očím. Vypadám jako vyměněná. Tmavé kruhy i váčky pod očima jsou pryč a má pleť vypadá, jako když jsem byla dítě.

Cítím se lehčí a štíhlejší. Moje kamarádka má sice obavy z toho, kolik vody piji, ale vše konzultuji se svým obvodovým doktorem, takže ji mohu uklidnit.

Dokonce si i užívám noci strávené ve městě, po kterých se ráno probudím svěží jako květina. Tento zvyk si rozhodně udržím a každé ženě bych doporučila to samé.

Cítím se zdravější a mladší a i tak vypadám. 3l vody denně mi ubraly 10 let. Zkuste to na vlastní kůži a uvidíte ten rozdíl!

Zdroj: dailymail.co.uk