S tím, že v Británii umírá na rakovinu 160 000 lidí ročně, je boj proti této chorobě vrcholnou prioritou. Bohužel Británie bude proti ní, díky nepatřičnému vměšování EU, bojovat s jednou rukou svázanou za zády. Má se to zhoršit příští rok, kdy nabudou účinnosti nové předpisy EU, omezující množství dat, které může lékařský výzkum použít k hledání nové léčby a pomoci. V současnosti jsou informace o pacientech s rakovinou uloženy u Národní sítě onkologického zpravodajství, takže britští lékařští výzkumníci mohou používat informací o těchto pacientech k výzkumům léčby rakoviny a pomoci při ní.


Avšak nadcházející Předpis o ochraně dat od EU dovolí uložení těchto dat pouze od pacientů, kteří výslovně souhlasí s použitím svých dat k výzkumu – bude zapotřebí, aby se ‚přihlásili‘ a lze pochopit, že k tomu mnozí nebudou ochotni. To dramaticky omezí množství dat dostupných k použití medicínským výzkumem.

Ač míra přežití při rakovině všeobecně roste, existuje množství konkrétních rakovin, obvykle těch, které jsou považovány za vzácné, které mají pořád ještě nepatrnou míru přežití. Vezměme si např. rakovinu pankreasu s jen 4 procentním přežitím v Británii pět let po diagnóze. Tato míra přežití se za 40 let nezměnila. Britský boj proti rakovině si vede dobře u mnoha konkrétních rakovin, ale čím bude více EU akcí za omezení svobody lékařského výzkumu, tím déle bude trvat nalezení způsobů léčby a pomoci těm se smrtelnou rakovinou, která pořád ještě vyžaduje spoustu výzkumu.

Parlamentní Kancelář pro vědu a technologie při obou komorách Parlamentu souhlasí s tím, že plány EU medicínský výzkum poškodí. Jejich zpráva vydaná loni vyjádřila obavy, že požadavky na souhlas jsou „neslučitelné s modelem širokého konsensu používaného u mnoha studií medicínského výzkumu.“

Není to ale poprvé, kdy EU v Británii podvrátila životně důležitý medicínský výzkum za cenu britských životů. V roce 2001 Předpisy EU pro klinické výzkumy drasticky zvýšily počty červených pásek zákazů ohledně klinických výzkumů. Teď je daleko obtížnější takové výzkumy vést, takže to zpomaluje vývoj nových léků. Ač byly některé z těch červených pásek s poslední Směrnicí EU o klinických výzkumech, jež nabyla účinnosti loni, už odstřiženy, zůstává tu skutečnosti, že v EU 10 let vázlo testování a schvalování nových život zachraňujících léků, což během té doby stálo řadu životů.

Údajně byl nejspornější záležitostí kampaně k všeobecným volbám Národní zdravotní systém a zdravotní péče, ale i tak přestože je rakovina v Británii nejčastější příčinou smrti, nikdo o tomto škodlivém Předpisu EU nemluví. Byrokrati v Bruselu si svévolně protlačují své ideologické plány na sjednocení předpisů o ochraně dat na úkor léčby rakoviny, a to nejen v Británii, nýbrž ve všech 28 členských státech EU. Jasně nemají žádný zájem o blahobyt lidí, o kterých tvrdí, že je zastupují, ale jde jim jen o jejich extremistické vize Spojených států evropských.

Je tedy jasné, že nejlepší způsob, jak urychlit klinické zkoušky a zajistit, aby medicínští výzkumníci dostali data, která potřebují, je odchod Británie z EU. Až bude zase nezávislá, bude mít svobodu drát se vpřed s výzkumem, léčbou a nakonec i s léčením rakoviny a celé řady dalších chorob, aniž by jí v tom bránily nadbytečné a zbytečné předpisy EU. Než k tomu ale dojde, tak se do té doby ještě uvidí, jakou daň smrti uvalila na Británii ta letargická byrokratická nejapnost tak endemická pro instituce EU.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: breibart.com