Když developeři chtěli postavit obchodní centrum místo domu Edith Macafield, odmítla. To, co vyústilo z jejího boje proti korporaci, je více než inspirující. Domov znamená více než jen dům z cihel. Je to místo, ve kterém vzpomínky a zážitky dýchají ze zdí, kde se rozléhá smích i slzy, a které svému majiteli připomíná, jak ojedinělý život žije. A tak pro některé lidi může být jejich cena nezpeněžitelná. To samé platilo i pro Edith Macefield.


V r. 2006 chtěli developeři v Seattlu postavit obří nákupní centrum namísto jeího domu. Snažili se, co to jde, aby ji přiměli se odstěhovat, ale tato 84letá rezidentka odmítla, a to dokonce i kompenzaci v hodnotě milionu dolarů.

Jim tedy nezbylo nic jiného než centrum postavit okolo. Její úsilí je velmi inspirativní. Jakmile se ale tato zpráva dostala na internet, její dům se stal symbolem rezistence a boje proti korporacím.

Podle New York Times Edith musela strpět hluk a prach pocházející ze stavby.

V r. 2008, ve věku 86 let, Edith zemřela a přenechala svůj dům Barrymu Martinovi, vedoucímu stavby, který se s ní za ty roky spřátelil a pomohl jí během jejích posledních dnů.