Výsledky antiruské propagandy. Německá státní média, jako jsou kanály ZDF a ARD, se i nadále podílejí na nesmyslné propagandě, jejímž cílem je démonizace Ruska píše v "hodnocení propagandy" (Propagandaschau). Zdroj odkazuje na "Politbarometr kanálu ZDF". Podle informací, které pokud jsou pravdivé jak jízlivě poznamenal Propagandaschau, 59% vidí vážnou hrozbu z Ruska vůči pobaltským zemím a  Polsku, 32%  tyto  hrozby nepozoruje.


"Ani jeden i nemnoho vzdělaný a politicky informovaný člověk nemůže pozorovat vážnou hrozbu, která pochází z Ruska, pokud jde o pobaltské státy a Polsko" –  vyjadřuje svůj názor, "Přezkum propagandy" a výsledky v podobné citaci bývalého německého kancléře Gerharda Schrödera v rozhovoru pro vydání Der Spiegel  :

"Já neznám nikoho, včetně Ruska, kdo by byl tak šílený, aby přemýšleli o zpochybnění územní celistvosti pobaltských států."

Nicméně několikaměsíční působení propagandy a podněcování k válce německých médií má vliv na politicky nezralé mysli jednotlivých měšťáků, píše Propagandaschau.  Důkazem toho je výsledek průzkumu, který provedl kanál ZDF .

ZDF dekódoval výsledky průzkumu, takže člení je podle jednotlivých stran, voličů a přívrženců veškerých politických sil uvažujících o ruské hrozbě.

Jak je možné vidět z výše uvedených grafů, nejrozumnější v Německu jsou na levici, z nichž pouze 36% vidí hrozbu z Ruska, zatímco u voličů strany Merkelové je to  65%. Je zřejmé, že pozice kancléřky ukrajinského Maidanu byla předána i jejím obdivovatelům.  A tady můžeme zase citovat Prppagandaschau – "nicméně, byli tam i ti, kteří ve svém šílenství předčili křesťanské demokraty, jsou to stoupenci Strany zelených, mezi nimiž jich bylo 68%, kteří se velmi obávají ruské hrozby".

Protože jsme se zmínili o levici, chci připomenout nedávné diskuse v Bundestagu, věnované ratifikaci dohody o asociaci s Ukrajinou, v němž poslanci z frakce levice byli jedinou silou, která žádala od německé vlády, "  novou politiku vůči východní Evropě místo neoliberálních dohod a konfrontace s Ruskem ".

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: P. Reif

    Zdroj: antifashist.com