Západ by měl být kvůli novému ruskému tanku, který, jak se očekává, bude představen na Přehlídce Vítězství v Moskvě, znepokojen. Napsal to japonský list The Diplomat. Jedná se o tank T-14 Armata, jenž je vyráběn Uralvagonzavodem. Podle názoru listu by se mohlo jednat o „nejvíce smrtící tank na světě". Podle údajů médií bylo už dvacet takových tanků předáno Ozbrojeným silám RF k cvičným účelům. STERN O NOVÉM RUSKÉM TANKU ARMATA: TAKOVÝ NEMÁ NIKDO (VIDEO)

Z pohledu The Diplomat, dělá tento tank řada faktorů „obzvláštním". Konkrétně se jedná o aktivní systém obrany, který pravděpodobně může vydržet zásahy všech typů protitankových střel. Podle zprávy Oddělení mezinárodních vojenských výzkumů (FMSO) dokáže pancíř tanku vydržet i údery ze vzduchu a jeho rozmístění zajišťuje úplnou ochranu všech nejdůležitějších prvků tanku.

Kromě toho, zvláštní pozornost zasluhuje pro ruské stroje „unikátní" umístění posádky v tomto tanku, poznamenává The Diplomat. Tříčlenná posádka se bude nacházet v pancéřované kapsli v přední části korby, přičemž, podle hodnocení specialistů bude přední část tanku chráněna vícevrstvým pancéřováním.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: sputniknews.com