Hlava samozvané Luhanské lidové republiky (LLR) Igor Plotnickij prohlásil, že kyjevské úřady mohou torpédovat Minské dohody v okamžiku, kdy budou připraveny k válce. Plotnickij zdůraznil, že v daném okamžiku se Kyjev snaží získat čas „všemi možnými politickými prostředky, přijímá zákony, kterými se u nich nikdo nebude řídit a dělá politická populistická prohlášení" o situaci na Donbasu. [quote align="center" color="#999999"] „Oni se nechovají tak, aby jednoduše torpédovali Minské dohody. Oni je torpédují v okamžiku, kdy budou připraveni k válce", cituje LuhanskInformCentr slova Plotnického.[/quote]


Plotnickij přitom poznamenal, že rozhodnutí o uznání Donbasu za okupované území je populistické a bylo přijato kvůli upevnění ratingu kyjevských úřadů mezi ukrajinskými nacionalisty.

„Jsou to populistická prohlášení, která se dělají pro místní nacionalisty, aby se alespoň nějak natáhl čas", řekl Plotnickij a dodal, že v současné době probíhá v  ukrajinských ozbrojených složkách rotace.

Ukrajinské úřady začaly na Donbasu v dubnu minulého roku silovou operaci proti obyvatelům regionu, kteří nebyli spokojeni se státním převratem. Podle posledních údajů OSN si konflikt vyžádal životy více, než 6.000 lidí.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: sputniknews.com