Izraelský financovaný ministerský předseda Benjamin Netanyahu čím dál více vypadá jako Fritz Haber v posledních dnech, který získal notoricky neblahou proslulost ilegálními osadami, které pořád ještě provokují celosvětově široce rozšířený hněv. A teď už se samozřejmě na nedávná neautorizovaná pozvání části Republikánské strany kvůli tomu, aby izraelský vůdce promluvil v US Kongresu, oběma stranami ve Sněmovně pohlíží jako na výpad proti vládě, a vzrůstají požadavky, aby to bylo staženo.


S tím spojená otázka je jasná: Chce americká veřejnost opravdu, aby tento vypočítavý izraelský politikář – který existuje pouze díky penězům z her v kasinech a lobby AIPAC – přijel do New Yorku a diktoval Bílému domu své požadavky ohledně americké zahraniční politiky ve snaze posílit své vlastní šance na znovuzvolení jako ministerského předsedy?

Názor, že Netanyahu a Izraelská lobby to ve snaze izolovat demokraticky zvoleného presidenta Spojených států přehnala, nabývá na síle, takže teď se na ně pohlíží jako na pachatele pokusů o únos zvolené vlády.

Teď se už tudíž napříč politickým spektrem ozývá otázka, jak ještě dlouho se bude dovolovat, aby Netanyahuův ocas vrtěl povolným pejskem Amerického kongresu, kdykoliv se mu zachce, aby většina z jeho 535 poslanců štěkala unisono?

Je určitě zjevné, že americká zahraniční politika je diktována politickými lobbisty, kteří se vymykají číkoliv kontrole. A pokud je tomu tak, pak je to pro americkou demokracii tragédie.

Anthony Bellchambers

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: globalresearch.ca