Jednou z nejtěžších věcí v životě je nechat jít ty, které milujeme. Jsme k takovým lidem tak upnutí, že si myslíme, že bez nich jsme nic, že už nikdy nepocítíme takovou lásku. Závislost na druhé osobě odepírá lásce její čistotu a krásu. DeepakChopra to vystihl slovy: „Láska dovoluje milovanému být jiný než vy a neklade žádné požadavky, zatímco závislost si žádá respekt s vašimi potřebami a tužbami. Láska se zvětšuje za limity dvou lidí, ale být na druhém závislý vylučuje všechny okolo mimo těchto dvou lidí.“


Jednou jsem byla ve vztahu, který trval téměř 10 let. Po 3 letech už naše láska začala být toxická. Nemohla jsem ho opustit, protože jsem věděla, že bych bez něj byla velice nešťastná, ale ironií bylo, že jsem i tehdy nebyla šťastná, a tak jsme byli nešťastní oba.

„Nehledě na to, jak moc velké utrpení to bylo, ani jeden z nás nechtěl zapomenout na společné vzpomínky.“~ Haruki Murakami

Nechat někoho odejít nemusí být tak těžké. Ve skutečnosti je to lehčí a lehčí, čím lépe se naučíme přijmout, ocenit a milovat sami sebe.

Při rozchodu vycházíte ze vztahu, nikoli z lásky, kterou jste k danému chovali.

I když někoho milujete, ale cítíte, že byste z toho měli odejít, udělejte to. Osvobodíte sebe i toho druhého. Najednou začnete vnímat věci z úplně jiné perspektivy a uvědomíte si, jak stateční, silní a milující jste.

To, že někoho opustíte, neznamená, že už se o něj nezajímáte, jen to znamená, že chápete, že někde jinde budete vy i ten druhý spokojenější.

Skutečná láska překračuje materiální pravdu, protože nehledě na to, jak daleko jsou vaše těla, vaše duše budou navždy spojeni.

„Neexistuje nic jako ‚rozpadlá rodina‘. Rodina je rodina. Nezáleží, jestli máte oddací list, rozvodové papíry anebo adopční dokumenty. Rodiny vznikají v srdci. Jenom pouze pokud jsou tito lidé ve vašem srdci, pak jsou rodina. Pokud přerušíte vazby, pak nejsou rodina. A pokud tyto vazby nenávidíte, pak je to stejně vaše rodina, protože i pocit nenávisti s vámi vždycky zůstane.“ ~ C. JoyBell C.

Pokud nejste spokojeni sami se sebou, je vysoce pravděpodobné, že nebudete spokojeni ani s tím, koho milujete. Nemůžete totiž očekávat od ostatních něco, co sami necítíte.

Milujte se a buďte na sebe hodní.

Naučte se vést klidný vnitřní dialog a mluvit o sobě jako o někom, koho milujete.

Meditujte. Napište o svých myšlenkách. Dělejte to, co vás baví. Vyjděte si s přáteli. Smějte se, tancujte, chovejte se jako dítě! Dělejte vše, co vám přináší radost.

Děkujte za všechny příležitosti, které vám život do této chvíle nadělil.

Odpusťte, nechte jít a věřte, že život má pro vás lepší plány.

Proč se upínat na něco dobrého, když život chce, abyste dostali něco ještě lepšího?

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  themindunleashed.org