Širší agendou ISIS čili Islamistického státu není jen převracet na víru a zřizovat stát se zákonem šaría. Zkonstruován je k tomu, aby rozohnil Západ a protlačil střet civilizací ve verzi neoconů. Závěrečným dějstvím má být válka mezi křesťany a muslimy, která globální elitě umožní přeuspořádat Střední východ a na zdroje bohatou Afriku.


Rovněž je to úvod k desetiletím válek, co mají být ziskové pro ty správné průmysly, včetně tzv. bezpečnostního sektoru, který teď zrovna na Západě buduje dohledovou síť policejního státu, a vojenskoprůmyslového komplexu.

Mem ISIS a radikálního džihádu neustále spotřebitele zaplavuje novými horory a pobouřením.

Např. v patách drzému útoku na kanceláře Charlie Hebdo v Paříži přichází příběh únosu a chystané popravy více než 20 koptských křesťanů, co zrovna vyšel na povrch.

Z dnešního Telegraphu:

3. ledna ohlásili křesťanští aktivisté v Egyptě, že třináct jejich krajanů bylo uneseno v libyjském městě Sirta, a sedm dalších bylo uneseno už před týdnem.

Koncem prosince našel pár egyptských koptů svou dceru mrtvou, došlo k tomu ve městě, které bylo před občanskou válku z roku 2011, jež vedla k roztříštění země, známo jako rodiště a bašta tamního dlouhodobého diktátora Muammara Kaddáfího.

To je teď v rukou islamistických milicí včetně Ansar al-Sharia, kterou OSN minulý měsíc připsalo na seznam teroristů kvůli vazbám na al-Kaiídu a za to, že vede výcvikový tábor Islamistického státu Iráku a Levanty.

Vzpomínáte ještě jak US a NATO oslavovaly svržení Kaddáfího a spekulovaly o té úžasné demokracii, která bude v Libyi po brutální vraždě libyjského vůdce rozkvétat?Ve skutečnosti globální elita věděla od samého počátku, že Libye degeneruje do balkanizované pustiny, kde se budou soupeřící džihádistické frakce vraždit o dominanci nad touto ropou bohatou africkou zemí.

„Vůdce libyjské OSN uznané vlády prosil o více pomoci od mezinárodní komunity a varoval, že ze země by se mohl stát nebezpečný ráj džihádistů na prahu Evropy,“ hlásí Telegraph.

Výhled na tohle a pravděpodobnost, že s ISIS spojení teroristé uspořádají velké teatrální představení s podřezáváním a stínáním křesťanských obětí přilije více oleje do ohně anti-islámskému sentimentu rostoucímu v Evropě nejen mezi těmi „pravicovými“ a anti-imigračními skupinami, nýbrž do velké míry mezi obyvatelstvem jako celkem.

V nadcházejících týdnech dojde ke crescendu na sentiment veřejnosti působivých scén, nejspíš následovaný i dalšími senzačními událostmi jako Charlie Hebdo nebo nějakými ještě strašnějšími.

To povede ke konsensu s válkou nebo přinejmenším s vážnějšími intervencemi na Střední východ, zvláště do Jemenu, který sedí na úzkém hrdle světového tranzitu ropy.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: prisonplanet.com, reformy.cz