Když alarmistické klimatické instituty chrlí články tvrdící, že globální oteplování způsobí ukrutně studené zimy, tak se tomu nesmíte divit, jelikož vědí, že něco je před námi, a tak jednají v předstihu, aby zachránili svou hroutící se klimatickou nauku, která ještě nedávno s vysokou mírou věrohodnosti předpovídala vlahé zimy beze sněhu. Už vyšlo pár zpráv, které naznačují, že tahle zima by mohla být fakt mimořádná – přinejmenším ve velké části Severní Ameriky. Ale teď už se začínají rojit zprávy, že by tomu tak mohlo být i v Evropě.


 

„Zatraceně studená zima“

Teď už i švýcarská on-line zpravodajská stránka Blick vystavila článek varující před „zatraceně studenou“ zimou. Blick začíná:

„Meteorologové i nadšenci pro počasí se shodují: Tahle zima bude zatraceně studená. Může za to raný sníh na Sibiři.“

Blick popisuje kolik Sibiře je už pokryto sněhem na některých místech „až půl metrovou“ pokrývkou, a to je jen říjen. Tohle tvrzení se zakládá na posledních datech o sněhové pokrývce od NOAA. I ECMWF ukazuje:

  Projekce sněhové pokrývky podle ECMWF. Velká část Ruska už bude pokrytá sněhem, což poskytuje ideální líheň pro rozvoj mohutné Sibiřské tlakové výše uprostřed zimy. Viz sunriseswansong.wordpress.com.

 

Raný sníh na Sibiři – ta je už pod sněhem!

Co to má ale co dělat se zimním počasím v Evropě? Blick vysvětluje:

„Čím dříve je na Sibiři na zemi sníh, tím silnější se vyvine Sibiřská tlaková výše. A ta pak fouká ledové větry i k nám do Švýcarska.“

Vypadá to, jako by si Evropané museli zvykat na to, že Rusko bude spíše vyvážet třeskutou zimu, než plyn. Jestli se situace takto vyvine, tak by to mohlo být pro Evropu a její zimní energeticku potřebu ošklivě zajímavé. S tím si ale nedělejte starosti. Starý kontinent má přeci spoustu kapacit zelené energie, která bude nápomocná zvláště na jaře, až bude slunce dost vysoko, aby pohánělo sluneční panely.

 

Zažije snad „nejteplejší rok v historii záznamů“ raný sníh na Sibiři s předpovědí drsné zimy?

Tenhle vývoj směřující ke studené zimě vypadá, že vybuchne do tváře tvůrcům jedné konkrétní datové sady, která tvrdívala, že rok 2014 má našlápnuto, aby se stal „nejteplejším rokem zaznamenané historie.“ Švýcarské rádio tady rovněž referuje o tom, jaký by mohl mít sibiřský sníh dopad na evropské zimy:

„Ten průběh je celkem jednoduchý: čím dříve se země na Sibiři pokryje sněhem, tím studenější bývá začátek zimy. A čím studenější se vyvine začátek zimy na Sibiři, tím silnější a mohutnější se uprostřed zimy vytvoří Sibiřská tlaková výše. A když je sibiřská tlaková výše silná, tak to vyvolá výrony studených vzduchových mas jinam. Zima tedy bude studená.“

SFR dodává, že „je třeba se vrátit pár let zpátky,“ abychom na Sibiři našli tolika sněhu takto brzy. SFR k tomu dává odkaz i na vědecký článek k tomuto tématu.

 

Velká masa sibiřského sněhu je také zlověstným předznamenáním zimy v Severní Americe

weathersavior.com writes here také píše:

„Rychlý nárůst sněhové pokrývky v říjnu na Sibiři obvykle vede k potenciálně chladnější zimě v USA kvůli negativní Arktické oscilaci (AO). Negativní AO umožní, aby se arktický vzduch vyléval do USA, a to je jeden z hlavních faktorů, které v Severovýchodních USA potěší milovníky sněhu.“

Mezi tím sunriseswansong.wordpress.com píší, že brzký sníh na Sibiři je tím, čeho je zapotřebí pro „vypěstování drsné zimy“, a že i Joe Bastardi říká, že současná sněhová pokrývka Severní polokoule je 3. nejvyšší v historii záznamů!

Nakonec Kirk Mellish píše, že: „Eurasijské sněžení drží skoro rekord rychlým začátkem, což bývá historicky předzvěstí studených zim, jak ukazují výzkumy Dr. Cohena z MIT. Sice to negarantují, ale činí to daleko pravděpodobnějším.“

Nikdo nemůže vědět, jak zima opravdu vyjde, a tak ani jiný vývoj nelze vyloučit. Jedna věc je ale teď už jistá. A sice, že se ukazuje, že zima na severní polokouli má naběhnuto na opravdu drsný start.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: notrickszone.com, reformy.cz