V noci se objevily nadpisy s jasně rudými blikajícími texty, že Rusko s Ukrajinou se (zase jednou) dohodly na zastavení palby a přeshraničních podmínkách mezi oběma zeměmi. Asi vůbec nepřekvapuje, že jen o pár hodin později Ukrajina tvrdí, že Rusko porušilo příměří … použitím taktické jaderné zbraně na Luhanském letišti. To přichází v patách tvrzení pro-ruských separatistů, že kyjevské síly v Doněcku zničily velký vojenský závod. Ruský ministr obrany přezíravě ‚jaderný úder‘ popírá s dodatkem, že „to žádný rozumný člověk nevezme vážně.“ Tyhle příměří porušující akce zase jednou zvedly volání mezi Ukrajinci po tom, aby se tato země vrátila ke svému jadernému statutu; proti čemuž se jasně silně staví Rusko.


Dnes bylo zničeno velké vojenské zařízení v Doněcku drženém pro-ruskými separatisty. Jak hlásí RT činitel této čtvrti, který řekl televizi Ukrainian 112, že tento závod zasáhl granát.

„Došlo k přímému zásahu do č. 47 s obchodem s průmyslovými výbušninami, kde byly přítomny určité trhaviny. Vybuchlo to a způsobilo následnou explozi. Naštěstí to nezasáhlo hlavní skladiště, kde máme asi 2,5 tuny trhavin,“ řekl Ivan Prichoďko, místopředseda místního obecního zastupitelstva.