Vynašeč, který byl zaměstnán jako informativní výzkumník u Federálních rezerv, odhalil, že guvernéři Fedu jsou „hodně vyplašení“ z významné vnitřní zprávy, která odhalila, že Bitcoin nejspíš během příštích 12 let překoná dolarový systém. Tento člověk nastínil, co se stalo, v příspěvku na Reddit, s vysvětlením, že je školený ekonom s bakalářem z počítačových věd a s magistrem z operačního výzkumu a doktorátem z ekonometrie, a býval Federálními rezervami pověřován kompilací zpráv o Bitcoinu a o tom, jaký budou mít kryptoměny dopad na existující monetární systém.


 I několik dalších výzkumných týmů bylo Fedem pověřeno k řešení tohoto úkolu.

Tomuto projektu se nejdříve dostalo přístupu se značným nezájmem, kdy výzkumníci představili guvernérům Fedu krátkou zprávu, za kterou ale byli drsně pokáráni, jak je neadekvátní. „Skoro jsem přišel o práci, že neberu tento projekt dost vážně, a Rada guvernérů tento projekt obnovila a dala nám výslovné směrnice pro výzkum, k nimž přibývaly každotýdenní doplňky,“ psal.

Tento vynašeč se uchýlil i k vysvětlování „šokujících“ zjištění následné zprávy, která objevila, že dolarový systém Federálních rezerv a následně jeho kontrola nad globální ekonomikou, bude vytěsněn do 12 let Bitcoinem.

Nařídili nám, abychom své modelování bitocoinů aktualizovali z modelu rozvíjející se měny na hlavní měnu. Navíc ke všemu běžnému modelování a předpovědím, které k takovému úkolu patří, jsme dostali instrukce, abychom provedli plné simulace peněžních toků, úrokových sazeb, košů derivátů z více měn, rizikových metrik a jejich účinku na globální makro-monetární politiku a obchodní dohody. To, co jsme zjistili, bylo šokující. I při nízké míře přijímání a proměnlivém tempu růstu bitcoin těžce rozvrátil to, jak modelujeme, předpovídáme a nakonec chápeme interakce mezi měnami k tvorbě rozhodnutí monetární politiky.

Tohle je ohromný technologický, monetární a politický rozvrat, po němž zůstanou Fed, US vláda a další s velice oslabenou mírou kontroly. Naše scénáře nejlepšího případu jsou modelovány na současném tempu přijímání bitcoinu, při němž se simuloval bod zvratu na roku 2026 (nejhorší případ je rok 2021); v tomto časovém rámci podle projekcí Fed (přes dolar) ztratí svůj status dominantního globálního tvůrce monetární politiky – naopak všechno překoná bitcoin.

Poté, co tento vynašeč a jeho výzkumný tým tuto zprávu prezentovali: „Byla Rada hodně vyplašená a vyslýchali mě a mé kolegy výzkumníky při 3 denních sezeních ve snaze pochopit každý bod našeho výzkumu,“ napsal.

Tři dny po této prezentaci byl výzkumný tým rozpuštěn a tento vynašeč byl vyhozen.

„Mně je jasné, že Bitcoin od základu změnil spektrum náhledů na to, jak vnímáme model ekonomiky. Centrální banky jsou vyděšené, vlády jsou vyděšené a ty raději pohřbí pravdu vyhozením svých vlastních oddaných výzkumníků a tyto zprávy založí ad acta, než aby přijali změnu a začali budovat trvale udržitelnou ekonomickou budoucnost,“ dochází k závěru tento vynašeč.

Zpráva tohoto vynašeče a panická reakce Fedu na odhalení, že Bitcoin je předurčen překonat dolar podtrhuje to, proč se vlády a finanční instituce celého Západu teď zuřivě pokouší Bitcoin dotlačit do regulatorních rámců, aby mohly kontrolovat jeho vývoj, zaškrtit inovace a odrat ho o jeho funkčnost jako skutečně anonymní alternativy k existujícím platebním systémům ze svobodného trhu.

Tato odhalení rovněž přichází v patách tvrzením finančních analytiků, že Německo uvažuje o připojení se k národům BRICS při budování alternativního multipolárního světového finančního systému soupeřícího s MMF a Světovou bankou, aby uniklo krachu při kolapsu dolaru.

Národy BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Afrika) minulý měsíc oznámily vytvoření nové alternativy k MMF, tj. banky se $100 miliardami se sídlem v Šanghaji a s předsednictvím v Moskvě.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj:  prisonplanet.com