Spolu s tím, jak se svět pomalu obrací proti hegemonii amerického dolaru, tak to vypadá, že BRICS tlačí na to, aby se vyplnila každičká mezírka. S tím, jak vytvořili BRICS Bank „jako alternativu k Západem kontrolovanému MMF nebo Světové bance,“ Xinhua hlásí, že ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov už věří, že mechanismus BRICS se už plně vyvinul a může se transformovat do politické aliance za „reformu mezinárodního finančního systému.“ Jak hlásí Xinhua:


[quote align="center" color="#999999"]

Mechanismus BRICS se už plně vyvinul a lze jej transformovat do politické aliance, řekl v pátek ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

„BRICS ve všech směrech roste a dospívá,“ uvedl tento diplomat ve státem vedeném TV kanále Rossiya 24.

Lavrov řekl, že tento mechanismus „kvantitativně“ vyrostl do té míry, aby umožnil transformaci na politickou alianci, což stojí za pozornost zvláště v její práci v rámci Skupiny 20 (G-20) o globálních ekonomických a finančních záležitostech .

BRICS, která seskupuje Brazílii, Rusko, Indii, Čínu a Jižní Afriku má v G-20 mnoho spojenců, uvedl ministr, jmenovitě zvláště Argentinu, Mexiko a Indonésii.

„Ti spolu s BRICS mluví v G-20 společně o reformě mezinárodního finančního systému,“ řekl tento diplomat.

* * * [/quote]

Pro ty, kdo už zapomněli, co ti BRICS jsou vlastně zač, kromě toho uštěpačného akronymu bývalého Goldmanova bankéře, tak je tu připomínka toho, co tyto země se 3 miliardami obyvatel obnáší.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com