Andrew Murray, který je jednou z nejmocnějších postav odborů Unite, promluvil na inauguračním meetingu kampaňové skupiny Solidarita s protifašistickým odbojem na Ukrajině (SARU), na níž označil Západem podporovanou kyjevskou vládu za „fašisty“ a strhal prince Charlese za kampaň srovnávající Putina s Hitlerem. Mail on Sunday referuje, že pan Murray, který byl představen nikoliv jako představitel odborů Union, nýbrž jako představitel Komunistické strany Británie, dodal: „Musíme se zde v Británii postavit britské vládě, která zůstává spojencem Spojených států…, které stojí za kyjevskou vládou a podporují příšerné útoky na své vlastní lidi.


„Musíme požadovat, aby naše vláda přestala s podporou EU a expanze NATO a zastavila podporu kyjevské vládě.“

Poté, co byl sestřelen letoun MH17, tak skupina SARU uspořádala demonstraci před ukrajinskou ambasádou v Londýně proti „represím na Východní Ukrajině“. Webová stránka SARU uvádí: „Tyto protesty promlouvaly i proti mediálním reportážím o sestřelení malajského letu MH17 nad Východní Ukrajinou, když kritizovaly unáhlenost, s jakou připsaly vinu ruskému presidentovi Vladimiru Putinovi.“

Rovněž poukazovala na to, že sestřelený letoun „letěl nad nebezpečnou zónou na žádost ukrajinských dispečerů níže než obvykle.“

Kritikové tvrdí, že odbory Uniete mají nesmírný vliv na politiku Labour party s tím, že někteří tvrdí, že Murray v ní má možná ještě větší moc než její generální tajemník Len McCluskey.

Ač se Muray popisuje jako kritik Putina, jeho největší kritika je rezervována pro Británii, Ameriku a NATO.

Gerry Gable, dlouhodobý „antifašistický“ kampanistka a bývalý redaktor krajně levicového magazínu Searchligt na SARU zaútočil a prohlásil ji za „podfuk“ a říká, že odmítl pozvání, aby při jejím zahájení promluvil.

Ten řekl Mail on Sunday: „Komunistická strana Británie tuhle iniciativu na spolupráci s ‚anti-fašisty‘ na Ukrajině podporuje, já ale lidem říkám. ‚Přišli jste o rozum?‘ Putin je naprostý šmejd – vidíte to na způsobu, jak tam zachází s médii, když tam lidi střílí na prahu, nebo mizí atd.

„Ta tzv. Solidarita s antifašistickým odbojem na Ukrajině je prostě podfuk.“

Pan Murray odpověděl: „Naprosto odsuzuji sestřelení malajského letadla. To prostě není pravda, když se říká, že odporuji postoji Labour Party u tohoto zločinu, jelikož můj proslov na SARU byl pronesen dávno před sestřelením toho letadla. Od 2. června jsem už na žádném dalším meetingu organizovaném SARU nemluvil, ani jsem se jinak na jejich aktivitách neúčastnil.

„Podporuji opozici proti válce na Ukrajině a proti krajně pravicové vládě v Kyjevě, do níž patří i skalní fašisté, ale nepodporuji ani Putina, ani jeho režim.

„Pokud jsem mluvil za Unite, tak jsem nikdy nenavrhoval, o takových věcech diskutovat.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: breitbart.com