Bombardéry útočící na civilní cíle na Východní Ukrajině létající s označením Ukrajinského letectva byly vysledovány na letištích Rumunska, Moldávie a Ázerbájdžánu, kde jsou vyzbrojovány a snad i politovány Poláky a Izraelci. Kanadský žurnalista Geoffrey West pracující se skupinami „sledování letadel“ online už identifikoval bojové letouny létající s „balíčky“ do ukrajinského vzdušného prostoru, jak vzlétají z letišť NATO i jiných. „To, co jsem objevil ve čtvrtek večer pomocí sledovací webové stránky …, bylo množství letů ‚neodpovídajících navigačním systémům‘ zjištěných v regionu ukrajinského Černého moře.


Můj kamarád pozoroval jeden, který zjevně přistál v Bukurešti. Já pozoroval jeden, který zjevně přistál v Chisinau v Moldávii.“

Vojenský letoun vracející se z mise nad Východní Ukrajinou (díky Geoffrey Westovi)

Další vypadají, že pochází z toho, o čem si myslíme, že je opuštěné letiště v Ázerbajdžánu, které v roce 2012 identifikovali dezertéři z Ázerbajdžánských ozbrojených sil jako izraelskou základnu, která má být použita k útoku na Írán.

Tohle je více než jen pokus vyhnout se zachycení radary ruské protivzdušné obrany schopné varovat pro-ruské separatisty odporující Kyjevské juntě.

Tohle je těžké porušení mezinárodního práva, národní suverenity zapojených národů a není to autorizováno vojenskými silami NATO, z nichž některé jsou pod přímým velením generála Breedloveho, což probíhá v černé teroristické válce proti civilistům, z nichž mnozí mají ruské pasy.

 

Pozadí událostí

Tento týden byly nad Ukrajinou sestřeleny dva bombardovací bitevníky SU25 poté, co shodily chemické zbraně, bomby bílého fosforu na malou vesnici v převážně pro-ruském regionu východní Ukrajiny. Tento útok nese ještě děsivější aspekty.

  • Americká zpravodajská organizace MSNBC ve své reportáži o incidentu referovala o tomto útoku, který je jasně teroristickým válečným zločinem, jako o „úkolu“.
  • Tyto zbraně nejen, že se používají i v souběžně probíhajícím útoku na Gazu, ale tyto bomby rovněž duplikují izraelské chemické útoky i jinými způsoby. Tyto zbraně samy o sobě také úplně stejně fungují, jako kdyby byly vyrobeny v té samé výrobně amerických zbraní.
  • Letouny zapojené do tohoto útoku nevzlétly z ukrajinských základen, ale spíše z Rumunska a bylo je na radaru vidět přilétat poblíž americké letecké základny.

MSNBC použila sledovací webové stránky letadel podle radarů, aby propagovala svoji verzi sestřelení MH17, jeden americký vojenský satelitní snímek byl vyvrácen, nejen na základě 25 mil dlouhého pole trosek, ale i na základě snímků identifikujících všechny operace raket v regionu jako kontrolovaných Kyjevskou juntou.

Ve skutečnosti se podle pentagonského briefingu naznačovalo, že protivzdušná obrana junty mohla docela dobře dezertovat, „a pak dezertovat zase zpátky“, vysvětlovali svou bizarní hypotézu, vypadající více jako konspirační teorie.

 

Inventář chemických zbraní NATO

Se zprávami o chemických zbraních použitých proti obydleným centrům Východní Ukrajiny, je kriticky důležité k pochopení této hrozby zjistit, kde je dostupný inventář těchto ilegálních zbraní, a jaké je jejich umístění.

USA si udržují inventář ilegálních chemických zbraní po celém světě, z nichž některé jsou vhodné k nasazení proti civilním cílům na Ukrajině. Současný inventář chemických zbraní skladovaných v Izraeli teď tento národ výrazně vybrakoval při svých útocích na obydlená centra v Gaze.

Další skladovací centra těchto zbraní jsou na letecké základně Aviano v Itálii, v depu US Army v Camp Darby u Pisy v Itálii, na Británií držené základně v Indickém Oceánu na ostrově Diego Garcia a na základně předsunutého nasazení na letišti MK v Rumunsku. Ze Stars and Stripes:

„‘Tohle je pro nás, co se týče možností, ideální místo,‘ řekl generálmajor John O’Connor, velitel 21. velitelství zajištění udržitelnosti bojiště v nedávném interview se Stars and Stripes.

USA už postavily 85 budov schopných podporovat personál zhruba v počtu 1 500 lidí na této základně Mihail Kogalniceanu – čili MK letecké základně – kvůli předchozím misím, řekl O’Connore.

Počínaje loňským prosincem 21. velitelství tuto infrastrukturu rozšířilo o zabezpečení až 2 000 přechodných vojáků a 400 trvalého personálu, který tuto operaci vede.“

Toto zařízení původně konstruované jako „mezizastávka“ pro vojáky vracející se z Afghánistánu je pravidelně navštěvováno obrovskými transportními letounu C 17 schopnými nést nejen zásoby zbraní, ale také jakýkoliv systém americké těžké výzbroje.

Satelitní snímky pokročilých letounů Mig „Skladovaných“ na letecké základně USA MK v Rumunsku (díky Google Earth)

Ještě větší inventář amerických zbraní je v Ázerbájdžánu, který v červnu 2010 vyložila v gruzínském přístavu Poti USS Grapple a byl podle zdrojů v Gruzii převezen náklaďáky do Ázerbajdžánu.

 

Strategie

Jak by nám dost dobře mohl říci americký senátor John McCain, k čemuž má takový sklon, dát nepříteli přístup k „balíčku“ informací o náletu, trasách použitých k útoku a ke stažení by mohlo vést k ztrátě letadel. Když byl ještě zajatcem v Severním Vietnamu, tak McCain tyto informace poskytoval výměnou na speciální zacházení.

Podle plukovníka US Army Earla Hoppera (penzionovaného již zemřelého) McCainovy informace vedly k sestřelení více než 60 amerických letadel severovietnamskými střelci. Podobně i plná znalost ukrajinských vojenských základen, které jsou všechny pod přímým radarovým dohledem ruské obrany, jsou bombardovací útoky na Východní Ukrajinu daleko riskantnější než podobné útoky na civilní cíle páchané izraelskými tryskáči na Gazu.

Tak by mohlo dávat smysl používat základny mimo Ukrajinu, zvláště když pokročilé chemické zbraně, palivo a údržba spolu i s piloty a letadly jsou zabezpečovány NATO a „dalšími“. Na radarech se zakládající důkazy naznačují, že konkrétně toto se děje.

Co však odporuje rozumu, je ten tenoučký závoj klamu použitý k zakrytí rozšiřování tohoto konfliktu na Ukrajině. Tento týden generál Dempsey, předseda spojených náčelníků štábů Spojených států, když mluvil v ultra-konzervativním Aspenově institutu, varoval, jak president Putin hrozí, že rozšíří tento konflikt v Evropě přes údajné použití ruského dělostřelectva na podporu separatistických sil.

Poskytneme-li generálu Dempseymu výhodu pochybností v jeho prospěch, tak by potom mohl být docela dobře „aniž by to tušil“ zapleten do skutečnosti, že Spojené státy za pomoci Polska, Rumunska, Moldávie, Ázerbajdžánu a Izraele, kdy ty poslední dva nejsou členy NATO, porušují jak mezinárodní, tak americké právo, neboť na tohle tyto důkazy poukazují.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: veteranstoday.com