Ruské Su-24M zlikvidovaly v okolí města Aleppa v Sýrii dílny sebevražedných teroristů, oznámil v úterý oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov. „V okolí města Aleppa zasadily bombardéry Su-24M bodové údery objektům, ve kterých bojovníci vyráběli výbušná zařízení a montovali je do automobilů sebevražedných atentátníků", řekl Konašenkov. Podle jeho slov měly být tyto automobily použity v teroristických činech v syrských městech a obcích a také při útocích na pozice vládní armády.


V téže oblasti byla v důsledku bodového úderu bombardéru Su-34 zlikvidována základna IS, na které se teroristé učili zacházet s minami a výbušninami. 

Ruská letadla uskutečnila za 24 hodin údery po 40 objektech infratruktury Islámského státu v Sýrii, sdělil ve středu oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov.

„Posádky letadel Su-34, Su-24M, a Su-25SM uskutečnily za 24 hodin 41 bojových letů ze základny Hmeimim a zasadily údery po 40 objektech teroristické infrastruktury IS v provinciích Aleppo, Idlíb, Lázikíja, Hamá a Dajr az-Zaur", řekl Konašenkov.