V roce 2006 po kulminaci druhé americké invaze do Iráku, když nebyly objeveny ty zbraně hromadného ničení (které byly prvořadou záminkou k této invazi), tak ten zinscenovaný soud doslova jako z jiného světa vyhlížející proces odsoudil Saddáma Husseina, načež USA hbitě ohlásily „misi za skončenou.“ Nedávné události z těchto tvrzení činí frašku, avšak co je tím posledním kouskem, který z toho činí směs poučných metafor o poetické spravedlnosti, jsou zprávy z místních médií, že ISIS v rámci své blitzkrieg kampaně k zabrání severního Iráku také našla a hbitě popravila Raufa Rashida Abd al-Rahmana, soudce, co odsoudil Saddáma k smrti: k smrti, která byla pro mnohé korunovačním okamžikem druhé americké invaze do Iráku a potvrzením úspěchu americké zahraniční politiky.


Je samo sebou, že je-li to pravda, tak vražda muže, který za USA nepřímo provedl tu konečnou tečku za Saddámovým režimem (a tím, co USA prohlašují za „osvobození“ Iráku) a který byl odpovědný za Saddámovu smrt, znamená, že ta naposledy na tabuli hotových věcí vyvěšená „Ukončená mise“, se z ní může zase klidně sundat.

Jak první ohlásil LiveLeak, Rauf Rasih Abd al-Rahman byl náhradníkem vedoucího soudce iráckého Nejvyššího trestního tribunálu Al-Dujail při soudu se Saddámem Husseinem v roce 2006. Jeho profil z Wikipedie:

[quote align="center" color="#999999"]

Abd al-Rahman byl etnický Kurd z Halabja, místa, kde došlo v roce 1988 k útoku otravným plynem. Nahradil 23. ledna 2006 Rigara Mohammeda Amina jako vedoucí soudce. Amin poté, co byl v iráckých médiích kritizován, že se jeví jako „příliš měkký“ na obžalované, když jim u soudu dovolil hlasitě promlouvat, aniž by to bylo uznáno za vhodné.

Po Aminově rezignaci vedl po zbytek procesu se Saddámem Husseinem za genocidu irácký Nejvyšší trestní tribunál Abd al-Rahman, a to i tehdy, když byl odsouzen k smrti. K smrti rovněž odsoudil některé z jeho nejvyšších pomahačů.

V prosinci 2006 Abd al-Rahman odvezl svou rodinu do Británie na cestovní vízum a o tři měsíce později požádal o azyl. Později svou žádost zrušil.

16. června 2014 Abd al-Rahmana během své severoirácké ofenzivy 2014 uvěznili rebelové ISIS. O dva dny později bylo ohlášeno, že ho ISIS chytila a popravila.[/quote]

Přišly zprávy o popravě iráckého soudce Raoufa Abdel-Rahmana, který vedl část soudu s iráckým presidentem Saddámem Husseinem, jak potvrzují stránky sítí sociálních médií, aniž by došlo k potvrzení od irácké vlády.

Podle stránek na sociálních sítích včetně stránky jordánské poslankyně Khalila Attieha na „Facebooku“ ho „iráčtí revolucionáři uvěznili a odsoudili ho k smrti odvetou za smrt mučedníka Saddáma Husseina,“ uvedla s dodatkem, že Rauf se pokusil uprchnout do Bagdádu v převleku za tanečníka.

Ta vystavila i Izzata al-Douriho, vicepresidenta Saddáma Husseina na „Facebook“, že rebelům se podařilo uvěznit kurdského soudce Raufa Rashida, který vynesl rozsudek smrti nad bývalým vůdcem Iráku, kterého se teď „zmocňují vojáci Islamistického státu a muži strany BAAS.“

Ta vystavila i promluvu k iráckému ministerskému předsedovi Nuri al-Malikimu: „Soudce Rauf Rashida už mudžahedíni čapli a na krk mu navlékli Aahalki,“ s náznakem, že i al-Maliki padne do rukou povstalců.

Soudce Raouf Abdel Rahman, předsedající procesu s bývalým iráckým presidentem Saddámem Husseinem, byl nástupcem soudce Rizgara Amina, když ten rezignoval na protest proti zahraničnímu vměšování do práce soudu. Po verdiktu nad Saddámem a jeho oběšením 5. října 2006 byl jmenován ministrem spravedlnosti v kurdské regionální vládě.

Ač se na něj pohlíželo jako na advokáta lidských práv, byl obhájci Thamlh obviňován ze zaujatosti při vedení procesu se Saddámem a se symboly jeho režimu, protože byl z města Halbja, které bylo koncem osmdesátých let chemicky bombardováno.