Události na Ukrajině by se asi mohly hodit do spalovací fakule, protože nemají vůbec žádný dopad americký kapitálový trh, ale nějak se jim i povedlo vytlačit ruské akcie na před-sankční výši, to však neznamená, že by tam docházelo k nějaké de-eskalaci, když v samozvaných východních regionech Doněck a Slavjansk dochází k bojům mezi pro-ruskými skupinami a kyjevskou armádou. K poslednímu incidentu došlo jen něco málo více než před hodinou, když pro-ruští rebelové na východní Ukrajině u Slovjansku sestřelili vojenskou helikoptéru, čímž zabili 14 lidí, jak řekl odcházející president této země.


Na palubě této helikoptéry podle nových zpráv českých médií zahynul i armádní generál. K tomuto útoku došlo po týdnu těžkých bojů v Doněcku po vyhlášení úderu proti „teroristům“ novým presidentem, po kterém zůstalo mnoho vojáků rebelů mrtvých.

Tato helikoptéra byla zasažena ve čtvrtek během těžkých bojů mezi Slovjanskem a Kramatorskem poté, co vysadila vojáky na vojenské základně, hlásí zpráva.

Povstalci sestřelili dopravní vrtulník Mi-8 z ramene odpalovanou raketou uprostřed těžkých bojů ve Slovjansku, 160 kilometrů od ruské hranice, řekl zákonodárcům v parlamentu v Kyjevě dnes mluvčí Olexandr Turčynov.

V klipu níže je sestřelení tohoto vrtulníku:

Aktualizace: Dle upozornění čtenářů se může jednat o fake, berte prosím toto video jako ilustrační. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.