Zde předkládáme deset rozhodnutí, stavů a způsobů chování, které končí lítostí i zklamáním. Jak jim předejít?

1. Nosím masku, abych ostatní ohromil

Pokud vždycky ukazujete jen masku namísto vaší pravé tváře, jednoho dne zjistíte, že vám pod maskou nic nezbylo.Protože jste strávili příliš mnoho času soustředením se na to, co si o vás ostatní myslí, či jací podle nich máte být, tak jste nakonec zapomněli, kdo vlastně jste.

Nebojte se názoru ostatních na vás. Uvnitř víte, kdo jste a co je pro vás pravdivé. Nemusíte být dokonalí, abyste mohli ohromit a inspirovat okolí. Nechte být ostatní ohromené a inspirované tím, jak se vypořádáváte se svými nedokonalostmi.

2. Nechávám někoho jiného, aby mi vytyčil sny a cíle

Největší výzvou v životě je zjistit, kdo jste. Druhou největší je být šťastní s tím, co jste zjistili Z toho velkou část představuje rozhodnutí vytrvat na svých osobních cílech a snech. Máte v okolí lidi, kteří s vámi nesouhlasí? Výborně. Znamená to, že si stojíte za svým a jdete vlastní cestou. Někdy konáte věci, jež ostatní považují za bláznivé, ale pokud se u toho nachytáte, jak samým nadšením ztrácíte pojem o čase, pak děláte tu správnou věc.

3. Zůstávám v negativní společnosti

Nenechte někoho se špatným přístupem aby vás nakazil. Nemohou vám zmáčknout spoušť, pokud držíte zbraň. Když si uvědomíme, že zůstávání v nevyhovují či negativní společnosti je rozhodnutí, nikoliv povinnost, umožní nám to přejít od společnosti agresivní k přívětivé, od chamtivé k velkorysé a od úzkostlivé ke klidné.

4. Jsem chamtivý a egoistický

Život naplněný láskyplnými skutky a dobrým charakterem zanechá ten nejlepší náhrobek. Ti, které jste inspirovali a které jste obdařili svou láskou si budou pamatovat, co jste pro ně udělali ještě dlouho po vašem odchodu. Co jste udělali pro sebe, zemře s vámi. Co jste udělali pro ostatní zůstane ve světě.

5. Vyhýbám se změnám i růstu

Pokud chcete poznat svou minulost, dívejte se do vašich budoucích podmínek. Pokud chcete znát svou budoucnost, podívejte na to, co jste udělali v minulosti. Musíte nechat to staré odejít a udělat místo pro nové. Stará cesta zmizí a už se nevrátí. Pokud si to uvědomíte včas a něco s tím uděláte, čeká vás budoucí úspěch

6. Vzdávám to, je to moc těžký!

Není selhání, jen výsledek. Dokonce i když věc dopadne jinak, než čekáte, nenechte se tím zastrašit. Poučte se z toho jak jen to jde a přesuňte se dál. Ten, kdo se nezastavuje a drží krok na konci vyhraje, neboť bitva se vždy vyhrává někde daleko a dlouho před závěrečným vítězstvím. Jedná se o proces s malými krůčky, rozhodnutími a akcemi, které gradují a staví se na sebe, až nakonec vedou k úžasnému momentu triumfu.

7. Snažím se mít pod kontrolou každou maličkost

Na život by se mělo jen sahat, ne jej škrtit. Někdy potřebujete odpočívat a ponechat život v přirozeném běhu, aniž byste do něj zasahovali a snažili se v něm všechno řídit. Naučte se trochu povolit, než to zmáčknete příliš.

8. Spokojím se s méně, než si zasloužím

Buďte dosti silní a moudří si počkat na to, co si zasloužíte. Někdy budete nejdříve sraženi na kolena, ale to využijete, abyste vstali ještě větší a silnější než předtím. Metaforicky řečeno, někdy potřebujete umýt oči slzami, abyste viděli všechny příležitosti před vámi.

9. Neustále čekám na zítřek

Největším problémem je myslet si, že máte čas. Ale jednoho dne se probudíte a najednou nebude čas dělat na něčem, co jste vždycky chtěli. V tomto bodě jste buď dosáhli svých cílů, a nebo máte seznam výmluv, proč se tak nestalo.

10. Jsem líný, k ničemu a nevadí mi to

Svět vám nic nedluží, vy dlužíte něco světu. Proto je nejlepší přestat zahálet a začít dělat. Převezměte za váš život plnou zodpovědnost – kontrolu. Jste důležití a potřební. Už je moc pozdě na posedávání a čekání na ně koho, aby něco někdy udělal. Někdy je teď – a ten někdo jste vy.

Zdroj: marcandangel.com