Globální elita už ani nemaskuje úsilí o spolknutí ukrajinských přírodních zdrojů.  Hunter Biden, syn amerického vicepresidenta Joe Bidena, povede právní tým Burisma Holdings, největšího producenta zemního plynu na Ukrajině. Podle The West Wire News, je Burisma Holdings význačným hráček mezi ukrajinským průmyslem zemního plynu a ropy. Je držitelem licencí pokrývajících dněperskou pánev Doněck, Karpatskou pánev a Azovsko-Kubáňskou pánev a má značné rezervy a produkční kapacity.


[quote align="right" color="#999999"]

Hunter Biden je elegán z vnitřních kruhů s konexemi na NED, organizaci, která teď dělá to, co dělávala skrytě před 25 lety CIA. Foto: Burisma[/quote]

„Burisma má historii inovací a průmyslového vůdcovství na poli zemního plynu, což je prostředek, který by mohl být silným tahounem ukrajinské silné ekonomiky. Jako nový člen správní rady věřím, že s mou pomocí při konzultacích této společnosti na poli transparentnosti, korporátní správy a odpovědnosti, mezinárodní expanze a dalších priorit přispěji k ukrajinské ekonomice a k prospěchu lidu Ukrajiny,“ cituje Bidena webová stránka Burisma Holdings.

Biden je právník s vnitřními konexemi do finančního průmyslu a k vládě. Navíc je držitelem ředitelské pozice u americká Koalice globálního vůdcovství a Střediska pro národní politiku a zasedá jako předseda poradního výboru Národního demokratického institutu (NDI). NDI je projekt Národní nadace pro demokracii (National Endowment for Democracy – NED), daňovými poplatníky financované organizace, která teď dělá to, co před 25 lety dělávala CIA, jak to říká jeden z jejích zakladatelů Alan Weinstein.

Chcete-li se dovědět více o roli, jakou sehrála NDI, NED, George Soros a ministerstvo zahraničí při svržení zvolené vlády Ukrajiny a při instalaci současné junty vedené bankéřem Arsenijem Jacenjukem, tak se podívejte na naše články uvedené níže.

V březnu psal J. P. Sottile o ekonomických zájmech velkých nadnárodních korporaci na Ukrajině. Navíc ke gigantovi korporátních agrokombinátů Cargil, který skupuje ukrajinskou ornou půdu, je to osmý největší obdělavatel půdy na světě a druhý největší producent vajec, se ozvalo i Monsanto a vyjádřilo „oddanost Ukrajině“ a „důležitost vytvoření příznivého prostředí, které podněcuje inovace a přiživuje neustálý rozvoj zemědělství.“

Úsilí o zlepšení investičního klimatu pro velké nadnárodní korporace na této ruské hranici rozpoutala Americko-Ukrajinská nadace, nezisková NGO financovaná zčásti ExxonMobil, Coca-Cola a Raytheon.

V dubnu si Hunterův otec udělal výlet na Ukrajinu, aby projevil podporu juntě vedené zčásti fašisty a ultra-nacionalisty. „V současnosti působí hrozby ukrajinské suverenitě a teritoriální integritě a na to je pro celou Ukrajinu nejúčinnější odpovědí držet při sobě,“ prohlásila Obamova administrativa před Bidenovou misí.

Kromě standardních rétorických květnatých promluv o demokracii a svobodě byl výlet Bidena seniora o zabezpečení řádného investorského klimatu na Ukrajině.

Z Wasthington Post 21. dubna:

[quote align="center" color="#999999"]

Oficiální činitelé řekli, že americký energetický tým odcestuje ze Slovenska a z Maďarska, aby pracoval na způsobech, jak obrátit toky v některých ukrajinských potrubích, která nyní zásobují Evropu. Z dlouhodobého hlediska, řekl tento činitel, bude americká vláda spolupracovat s Ukrajinou, aby vládě pomohla zvýšit domácí produkci plynu.