Donedávna to byli převážně bankéři, kdo byli oběťmi prapodivné epidemie předčasných úmrtí, ať už svou vlastní rukou nebo jako důsledek zloby někoho jiného. To se dnes ve Španělsku změnilo, když byla před pár hodinami za bílého dne na ulici ve středu města Leon zavražděna členka vládnoucí Partido Popular a presidentka rady Leonu Isabel Carroso, 59. Její smrt byla úředně konstatována v 5:20 h odpoledne místního času. Podle El Pais očití svědkové hlásí, že asi v pět odpoledne do Carrosco třikrát vystřelila jakási žena na lávce Bernesga přes řeku u zdravotního střediska La Condesa.


Muž a žena, kteří v tom okamžiku kráčeli podél té řeky, slyšeli pět výstřelů přicházejících od brány. „Mysleli jsme si, že jsou to petardy,“ řekl El Pais ten muž. Tento pár se obrátil k oblasti La Condesa hned u řeky a slyšel zvuk několika ambulancí a policejních vozů. „Viděli jsme tělo nějaké osoby ležící tváří dolů, u které stála nějaká žena,“ říkal.

El Pais dodává, že policejní zdroje naznačily, že zatkli kvůli domnělé účasti na vraždě Isabel Carrsco určitou ženu. Ministerstvo vnitra poukazuje jako na motiv vraždy na „osobní vendetu“. Strana PP v důsledku toho suspendovala veškeré kampaňové aktivity.

Soudě podle trhu, který je blízko stanovení nového rekordu všech dob, je tahle poslední vražda, ať je to z důvodů „vendety“ či jiných, skoro stejně povzbuzující jako eskalace druhé studené války kvůli Ukrajině.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com