S tím, jak zbývá už jen krátká chvíle do 48 hodinového konečného termínu „odejděte nebo vás čeká válka“ uvaleného nově nezávislým regionem Ukrajiny, hlásí Interfax: ŠEST UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ ZABITO, 8 ZRANĚNO PO NAPADENÍ KONVOJE: IFX ÚTOK NA KONVOJ UKRAJINSKÉ ARMÁDY U SEPARATISTY DRŽENÉHO SLOVJANSKA Tohle následuje po před tím vyslovených obavách Schaubleho z Německa, který řekl, že „si dovede představit“ zhoršení ukrajinské krize. Jak hlásí AP:


[quote align="center" color="#999999"]

Ukrajinské ministerstvo obrany uvedlo, že na vzdorovitém východě bylo přepadeno a zabito 6 vojáků.[/quote]

A z ukrajinského ministerstva obrany:

[quote align="center" color="#999999"]

Dnes, 13. května, ve 13:00 h na okraji vesnice Okťjabrske, v okrese Slavic, 20 km od Kramatorska konvoj vojenských jednotek Ozbrojených sil Ukrajiny byl během průjezdu cynicky a zlovolně napaden palbou ze zálohy. Teroristé napadli hlídkující ukrajinská vojska granátomety spolu s usilovnou střelbou z malých palných zbraní.

Přes 30 útočníků dorazilo už před tím a rozmístili se v křoví podél řeky. První výstřel z granátometu teroristů zasáhl motor obrněného transportéru, který vjel na most. Došlo k explozi. Další obrněné vozidlo zkusilo poškozený bojový stroj, který se vzňal, odtlačit pryč z vesnice. Vojáci se zapojili do boje.

Po první salvě teroristů byli těžkými zbraněmi zabiti dva vojáci, 3 další byli zraněni. Celkově bylo v důsledku dost dlouhých potyček zabito 6 příslušníků Ukrajinských ozbrojených sil a 8 zraněno s různou mírou vážnosti poranění.

Všichni mrtví a ranění byli evakuováni.[/quote]

Pokud je tohle nějaký náznak toho, co lze očekávat v nejbližších hodinách, až 48 hodinové ultimátum vyprší, tak by S&P mohlo snadno prorazit 2000, až za vraty vypukne ukrajinská občanská válka.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com