S tím, jak je „dohoda o příměří“ roztrhána na kusy zrušením de-eskalace, tak každá ze stran a všechny strany této nebezpečné partie jak z teorie her o hře na kuře teď vypadají, že už diplomacii smetly ze stolu. Ruský ministr zahraničí hlásí, že telefonní konverzace naplánované na 23. a 24. dubna mezi ministrem zahraničí Ruské federace Sergejem Lavrovem a americkým státním sekretářem Johnem Kerrym se bohužel neodehrály z důvodů, které jsou mimo kontrolu Moskvy s dodatkem, že: UKRAJINA UPADÁ HLOUBĚJI A HLOUBĚJI DO KRIZE: RUSKO USA MUSÍ UKRAJINU DONUTIT, ABY ZASTAVILA VOJENSKÝ VPÁD NA VÝCHOD: RUSKO


Ukrajinská 48 hodinová červená linie se blíží a s varováním OSN, že „situace by se mohla rychle vymknout kontrole s nepředvídatelnými důsledky,“ tak by snad mohl přijít už čas i na trochu de-rizika.

Od ruského ministerstva zahraničí,

[quote align="center" color="#999999"]

Nepředvídatelnost situace v jihovýchodních regionech Ukrajiny, kde se proti lidem vrhají jednotky pravidelné armády, speciální síly a polovojenské síly, a ultranacionalisté se dožadují naléhavých akcí, by měla kyjevské úřady pod nucenou správou USA vést k tomu, aby projevily zdrženlivost a nepoužily sílu.

Telefonní kontakty plánované na 23. a 24. dubna mezi ministrem zahraničních věcí Ruské federace Sergejem Lavrovem a americkým státním sekretářem Johnem Kerrym bohužel neproběhly z důvodů mimo kontrolu Moskvy. Během rozhovoru naplánovaného na 25. dubna mezi ministry zahraničí těchto dvou zemí bude ruská strana opětovně na Washington naléhat, aby použil všeho svého vlivu na dočasnou vládu v Kyjevě, aby jim domluvil a přesvědčil je ke zdrženlivosti ode všech unáhlených kroků, které Ukrajinu strhnou do ještě hlubší krize.

Doufáme, že USA nakonec přijmou naléhavá opatření k de-eskalaci situace v souladu s opatřeními Ženevské deklarace ze 17. dubna. Washington by měl současné ukrajinské vedení přimět, aby okamžitě zastavili vojenskou operaci na Jihovýchodě, a zajistili alokaci jednotek ozbrojených sil Ukrajiny a jejích bezpečnostních sil v jejich trvalých působištích. Prozatím se k řešení tohoto naléhavého úkolu neudělalo vůbec nic. Doufáme, že Washington chápe plnou míru své odpovědnosti za to, co se děje. [/quote]

A OSN varuje,

[quote align="center" color="#999999"]

Válce za východní Ukrajině se musí „za každou cenu“ zamezit, řekl generální tajemník OSN Ban Ki-moon podle citace Itar-Tass.

Banův mluvčí žurnalistům řekl, že všechny do tohoto konfliktu na Ukrajině zapojené strany se musí držet Ženevské dohody ze 17. dubna a zdržet se násilí, represí a provokativních akcí.

Šéf OSN prohlásil, že je „hluboce znepokojen, že situace by se mohla rychle vymknout kontrole s nepředvídatelnými následky,“ a zdůraznil, že „vojenským akcím je nutno se za každou cenu vyhnout.“ [/quote]

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  zerohedge.com