Realizovat se to bude pod záštitou Transpacifické (a výhledově Transatlantické) dohody. Je to naléhavé. Plán na cenzuru Internetu se právě teď během tajných schůzek finalizuje. V tomto kritickém okamžiku potřebujeme každou ruku na placu. Taková je situace: President Obama sám se účastní tajných schůzek s klíčovými politickými figurami a lobisty v Asii, aby se mu povedlo uchytit se s plánem na Internetovou cenzuru v Trans-pacifickém partnerství.


Z uniklých dokumentů víme, že tento tajnůstkářský plán bude cenzurovat to, jak používáte Internet a bude vás zbavovat vašich práv. (1) Bude-li finalizována, tak tento plán donutí poskytovatele Internetu, aby fungovali jako „Internetová policie“ a monitorovali, jak Internet používáme, cenzurovali mu obsah a odstraňovali celé webové stránky. (2 )

Mediálním konglomerátům předá centralizovanou kontrolu nad tím, co můžete on-line vidět a sdílet.

Naléhavě potřebujeme vaši pomoc k protiakcím. Přidejte se teď se svým hlasem a my rozšíříme poselství, Zastavte to tajnůstkářství, do všech klíčových budov ve Washingtonu DC, abychom zajistili, že Obama, média a všichni ostatní se doví, že tenhle cenzurní plán se musí zastavit.

Je to obrovské: pokrývá to 40% globální ekonomiky, Transpacifickému partnerství se (TPP) se dokonce říká právní „předloha“ pro zbytek světa. (3) Jakmile klíčoví vůdci finalizují plán na Internetovou cenzuru v TPP, pak těchto plánů bude použito ke globální cenzuře. A postiženi tím budete vy, a tohle je možná už jediná šance, jak to zastavit.

Naše pozornost uchvacující poselství bude vrhat světlo na jejich tajný plán a dá washingtonským lobistům jasně na srozuměnou, že Internetová komunita nikdy neakceptuje utajení v TPP nebo cenzuru Internetu. Čím více bude těch, kdo promluví, tím mohutnější bude síla námi šířené vlny, a k tím více lidem se dostane.

Tohle je rozhodující okamžik: potřebujeme jednat právě teď. Přidejte se k nám, ke statisícům lidí celého světa, abychom vrhli světlo na špinavou práci TPP a smetli ten plána na Internetovou cenzuru. Pošleme tvůrcům rozhodnutí a lobistům, co tahají za šňůrky loutek, poselství, které nemohou ignorovat: „Zastavme to tajnůstkářství hned teď.“

Děkujeme vám, že se stáváte součástí historie. Až tu petici podepíšete, pošlete toto poselství prosím svým přátelům.

RootAction je nezávislá on-line síla, kterou už schválili Jim Hightower, Barbara Ehrenreich, Cronel West, Daniel Ellsberg, Glenn Greenwald, Naomi Klein, Bill Fletcher Jr., Laura Flanders, bývalý US senátor James Abourezk, Coleen Rowley, Frances Fox Piven a mnozí další.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca