A pomyslete, že je to jen dva dny, kdy všechny algoritmy udržující hybnost měnového kurzu USDJPY tlačily na vytrubování titulků do světa se zářnými zprávami o další diplomatické „de-eskalaci“ napětí na Ukrajině. To, co při tom bylo opravdu ignorováno, byl fakt, že jelikož se toho zúčastnil John Kerry, tak to nebylo nic jiného než poslední falešný úskok. A důkaz přišel před chvilkou, když Reuters s citací nedělní ruské státní televize ohlásila, že bylo zabito pět lidí, když ukrajinští střelci zaútočili na kontrolní bod obsazený pro-ruskými separatisty u východního ukrajinského města Slavjansk.


Reuters nebyla bezprostředně schopná tuto zprávu ověřit. Ukrajinský ministr vnitra v Kyjevě nebyl okamžitě k sehnání a ani v komentářích ministra vnitra Arsena Avakova nebylo ani slovo o ohlášeném incidentu na jeho Facebookové stránce, kam obvykle vystavuje aktualizace o všech střetech – možná proto, že tento incident údajně zahájili ukrajinští ultra-nacionalisté z Pravého sektoru.

[quote align="center" color="#999999"]

Ruská státem vedená zpravodajská stanice Rossiya 24 s odkazem na svého korespondenta ve Slavjansku uvedla, že tři mrtví byli pro-ruští separatisté, kteří kontrolují Slavjansk, a další dva byli ze skupiny, která na to kontrolní stanoviště zaútočila.

Samozvaný starosta Slavjanska, který podporuje pro-ruské separatisty ve městě, řekl, že přes noc došlo ke střetu, při němž došlo k obětem, uvedl televizní tým Reuters ve Slavjansku. [/quote]

RT dále uvádí:

[quote align="center" color="#999999"]

Při nočním útoku na kontrolní stanoviště protestujících na okraji města došlo k úmrtím, ohlásil korespondent zpravodajského kanálu Rossiya 24. Ke kontrolnímu bodu přijely čtyři automobily a zahájily palbu na místní obyvatele, kteří je drželi, z nichž tři zabili a jednoho vážně zranili.

Z jejich tábora ve městě byla povolána skupina protestujících, kteří na rozdíl od posádky kontrolního bodu měli zbraně. Ti na útočníky zahájili palbu a dva z nich zabili, hlásí zpráva.

Tito protestující se během konfrontace údajně zmocnili dvou aut útočníků. V nich objevili střelné zbraně, výbušniny a letecké snímky Slavjanska. RIA Novosti citovala doktora z hlavní městské nemocnice, který říkal, že během noci přivezli čtyři lidi se střelnými zraněními.

„Zjevně se děje něco vážného,“ řekl tento doktor.

Protestující věří, že byli napadeni militanty z Pravého sektoru. [/quote]

Níže je možno se podívat na celou reportáž z LifeNews v ruštině: