Média se zbláznila a zřejmě si tuto skutečnost neuvědomují. Téměř vynuceně píší a vysílají zkreslené a vymyšlené drby ze třetí strany, jen aby nás nenechala chvíli v klidu nebo abychom čirou náhodou nezačali fandit Vladimirovi a jeho počinům. Server iDnes psal včera o demonstracích v několika městech Ukrajiny jako o násilných a vandalských. Nakonec o tom informovali až večer s podivným nezájmem, jako by přes deset tisíc demonstrantů v Doněcku byl nedůležitý lokální jev. LžiDnes patrně zapomněl na „nenásilné“ ultranacionalistické demonstrace, které se odehrávaly na začátku roku a při kterých hořelo snad všechno kromě vody.


Tyto dnešní „násilné“ demonstrace měly za cíl ukázat nesouhlas Ukrajiny s její novou vládou. Jejich výsledkem byl jeden sesazený gubernátor a jedna vyvrácená brána. Nicméně česká média to definovala jen jako „demonstraci síly proruských aktivistů“. Že by se tedy ke Krymu chtěl připojit i Doněck? Vývoj těchto událostí, které iDnes uvedl pouze jako několikařádkový dodatek v on-line zpravodajství (a pozdě večer se to asi na „hodinu“ objevilo na Novinkách), bude nejspíš v dohledné době eskalovat.

Facebook : Stop mediální manipulaci

Neodbytný Západ, kterému je zdá se jedno, kolik milionů uprchlíků bude muset hostit, pokud neodstoupí od své destabilizační politiky a nátlaku, je evidentně již trochu zoufalý. Včera si také kvůli mediální kontinuitě příběhu a snaze jakkoli pošpinit protivníka usmyslel, že pošle na Ukrajinu špiclovat jednoho z antiruských hodnostářů, nestranného „vězně svědomí“ Chodorovského. Ten měl světu dokázat, že fotka hajlujícícho Jaceňuka byla patrně vytvořena ve Photoshopu. Tento tzv. „posel Západu“ a patrně i politologický expert se po setkání s jedním z únorových organizátorů protestů vytasil s neuvěřitelným objevem, a to že v Kyjevě vlastně žádní ultranacionalisté nevládnou. Takže videa hajlujících davů a hákových křížů na oděvech jsou vlastně jen přeludem. Chodorkovskij, který ještě včera jel podle médií na Ukrajinu „uklidnit situaci“, dnes vyzval Ukrajince, aby se chopili zbraní.

Nejlepší kousek, jako vystřižený z amerického filmu Wag the Dog (Vrtěti psem), však předvedla média až s videem o údajném sestřeleném letadle. Abychom se nad touto událostí mohli správně zamyslet, musíme se na tento příběh podívat objektivně a pozorně. Jeden den média udávala, že letadlo pozorovalo vojáky, a najednou motor vzplál. Média to automaticky přeložila jako pokus o sestřelení letadla a pro následující den si vytvořila pro jistotu i video. Zůstává však záhadou, proč video média nepublikovala ještě ten den, ve který publikovala amatérské video s rusky mluvícími občany, jež zachycuje údajnou střelbu poblíž domobranou obsazeného vojenského komisariátu na Krymu. Toto video pořízené údajně kdesi poblíž komisariátu a právě v tu chvíli, kdy se ozývala střelba, se v rukou médií objevilo hned několik hodin poté. Avšak sestřihaný a podivný záznam zachycující údajnou střelbu na letadlo se objevil až druhý den po údajném sestřelení. Nejspíš jim ho piloti nechtěli dát, protože prostě žádné neměli.

Podivná jsou i předložená fakta. Ještě včera letadlo letělo ve výšce jednoho kilometru a dnes na zázračném videu, které je zrovna v nejdůležitějším bodě na 19 sekund přestřižené, se údajné letadlo chová před střihem jako vrtulník a po střihu opět jako letadlo (i tak to ale vypadá bizarně). I když kdo ví, co to vlastně bylo za výtvor. V kilometrové výšce, která videu rozhodně neodpovídá, by jeho sestřelení zvládl leda tak Chuck Norris. Jeho kulky jsou totiž naváděné a nelze se jim jakkoli vyhnout.

Také je divné, proč bylo letadlo zaměřováno vojenským laserem, když ho pak sestřelili obyčejnými kulkami. Vzniká tedy podezření, že ruská armáda nakupuje munici u Chucka v garáži. Video nese všechny znaky podvrhu, který je každým dnem páchán na všech čtenářích těchto toxických braků, které nám zkorumpovaný mainstream vnucuje se stejnou vervou jako pedofil bonbony dětem na hřišti. Zdroje článků jsou uvedeny níže. Pro přehled byly vybrány Novinky.cz, aby si každý mohl nastudovat, jak vypadá poctivá novinařina.

Ráno také média strašila s pokládáním min na prozatímní krymské hranici se zbytkem Ukrajiny. Tuto standardní vojenskou praxi nahrazující budoucí oficiální hranice se nám snažila vyobrazit jako akt agrese a přípravu na případný útok. Pravděpodobně přes toto popisované minové pole. Jediný, kdo je stále v klidu, je Vladimir. Ani telefonát s ubrečeným a nevyspalým Obamou ho totiž neodvedl od spřádání svých geopolitických plánů o tom, jak si všechny omotá kolem prstu. Fotka jeho kružnicových poznámek z průběhu rozhovoru tomu jasně nasvědčuje.

Avšak skutečnost zůstává zřejmá. Mainstreamová média dělají z komárů běsnící osmihlavé monstrum dychtící po krvi a sestřelených letadlech. Když zrovna žádného komára nemohou najít, tak si ho vymyslí.

Jan Šimek

Zdroje:  Letadlo den 1.Letadlo den 2.Demonstrace v DoneckuKladení min