Poté, co vlivný mozkový trust volal po humanitární „reálpolitickém“ manévru provedeném k oslabení pozic presidenta Asada, tak se zrovna 24 hodin před zahájením konference Ženeva II, zázračně objevila zpráva o údajném systematickém mučení a krutostech Asadova režimu. Podle BBC tuto zprávu „potvrdil Katar“, který byl vždy od prvního dne nadšeným sponzorem rebelů opozice. Ta přednáší tvrzení, že těchto 55 000 digitálních obrázků o 11 000 zadržených ukazuje důkazy o jejich mučení, vyhladovění a popravách. Tyto zprávy byly údajně propašovány ze Sýrie dezertérem jménem Caesar.


„Caesarovi“ dělalo zjevně potěšení roky pořizovat fotky mrtvol, než je 24 hodin před zahájením Ženeva II zveřejnil. Tyto fotky prozkoumával právní tým sestávající z žalobců bývalého jugoslávského presidenta Slobodana Miloševiče a presidenta Charlese Taylora z Libérie.

Když se Západu nepovedlo Asada svrhnout silou, tak má teď jasný záměr dovléct Asada před Mezinárodní trestní tribunál, nebo zaplavit zemi „humanitárními“ pozorovateli OSN, kterých bude později zneužito jako tlapy k oslabení schopnosti Syrské armády bojovat proti tomu přívalu militantů Al-Kaiídy vyslaných ke zničení Sýrie takovými jako Katar, Saúdská Arábie a Turecko.

Vzhledem k dosavadní historii dezertérů, kteří už mazali skluzy pro války v minulosti, tak bychom byli naivní, kdybychom nebyli podezíraví. Pamatujete na Křivý odpal? To byl „dezertér“, jehož tvrzení o zbraních hromadného ničení vedlo ke smrti statisíců Iráčanů.