Josef Kowatsch z Evropského institutu pro klima a energii (EIKE) vydal tiskové prohlášení informující, že v Německu nedošlo za 17 let k vzestupu teplot. Zvláště v Německu se v posledních 20 letech lidem říkalo, aby se děsili ještě hrozivějších nebezpečí z narůstající klimatické změny. Samozvaní „klimatičtí experti“ od pojišťoven a tučně placení klimatičtí učenci se předháněli jeden s druhým, aby nám rok za rokem předkládali ty nejhroznější předpovědi. Města a obce dostaly instrukce, aby bojovaly s už započatým a údajně se zhoršujícím oteplováním klimatu, že jinak je tu hrozba klimatického kolapsu, který se ukáže v blízké budoucnosti.


„Bojujte s klimatickou změnou!“ je motem používaným ještě dnes, jako kdyby byla celá země ve válečném stavu. A nepřítel: člověkem udělaný CO2.

I když koncentrace CO2 rostou, střední roční teplota v Německu klesá. Původně bylo ohlášeno oteplování o 0,4°C za desetiletí. Místo toho bylo ve skutečnosti pozorováno ochlazení o více než 0,2°C za desetiletí! Graf od J. Kowatsche, data z Německé meteorologické služby (DWD).

Realita je však velice odlišná. Ač byl prosinec 2013 velice mírný, celoroční teploty roku 2013 byly jen 8,7°C, je tedy druhým nejchladnějším za 17 let. V přírodě, když se podíváte na teploty, tak tu nábožensky opakovaně kázanou víru v silně oteplující skleníkový efekt jako důsledek člověkem vytvořeného CO2 nikde v dohledu nespatříte.

Skutečností ale je: Hodnoty CO2 rostou, leč teploty v Německu už 16 let padají a klesající trend trvá už 17 let.

P. Gosselin

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: notrickszone.com