Těhotná zdravotní sestra odmítla vakcínu proti chřipce, tak ji vyhodili. 29letá Dreonna Breton vykonával v posledních pěti letech svoji zdravotnickou práci ve všeobecné nemocnici v Lancasteru, Pa. Letos na podzim od ní nemocnice požadovala, aby si nechala píchnout vakcínu proti chřipce. „Je to pro mě frustrující, když mě nutí dělat cosi, s čím nejsem srovnaná,“ řekla Breton.


Tato matka 19měsíčního syna měla další dítě na cestě. V posledním roce však prodělala dva potraty, a tak má teď obavy z komplikací. „Známá rizika jsou nízká. To sice chápu, ale jsou to pořád rizika,“ řekla Breton.

Řekli jí: „Neposkytla jste žádný medicínský důvod. Tudíž pokud nebudete mít očkování proti chřipce, zrušíme vám pracovní poměr,“ řekla Breton.

Její názor je v rozporu s Americkým kolegiem porodníků a gynekologů, které doporučuje očkování těhotných žen s tvrzením: „Očkování proti chřipce je podstatným prvkem prenatální péče. Žádná studie až dosud prokázala nežádoucí účinky očkování proti chřipce u těhotných žen či jejich potomků.“

[quote align="right" color="#999999"]