Stejně jako se z “temného webu” vynořila Hedvábná stezka, i jiné webové stránky zjevně nabízí služby, nad kterými se většina mračí. Jak hlásí Forbes, že snad nejvíce znepokojivý je „Trh vražd“ vedený pseudonymem Kawabatake Sanjuro. Na této stránce je pozoruhodná služba davového financování, která komukoliv umožňuje anonymně přispět bitcoiny na odměnu za hlavu jakéhokoliv vládního činitele – což je něco na způsob zahajovacího výkopu k politickým vraždám. Jak hlásí Forbes, ředitel NSA Alexander a president Obama mají odměnu na BTC40 (asi 24 000 USD), ale nejvyšší odměna je, což není možná až tak překvapivé, BTC 124,14 (asi 75 000 USD) za nikoho menšího než Bena Bernankeho.


(Poznámka překladatele: Ben Bernanke byl až dosud šéfem Fedu – americké centrální banky – z jejíž politiky byli mnozí američtí občané stejně roztrpčení, jako jsou teď Češi z naší Velké vánoční loupeže České národní banky.)

Smysl existence pro Sanjuro nahání husí kůži: „Jakmile bude odstraněno pár politiků a jim dojde, že válku o soukromí prohráli, může se se zabíjením skončit a my můžeme přejít do fáze míru, soukromí a laisez-faire.“

Od Forbes:

[quote align="center" color="#999999"]

Jelikož se Bitcoin stává čím dál populárnější digitální hotovostí, tak tuto krypto-měnu přijímají už výměnou za vše od ponožek, přes suši až po heroin. Jakmile se jeden anarchista vydá na tuto cestu, bude toho brzy využíváno i k nákupům vražd.

Prozatím jsou odměny na této stránce malé, nikoliv však nepodstatné. Během těch čtyř měsíců, co je Trh vražd on-line, předložili uživatelé šest cílů a byly na ně nasbírány odměny v rozsahu od deseti bitcoinů za vraždu ředitele NSA Keith Alexandra a 40 bitcoinů za vraždu presidenta Baracka Obamy po 124,14 bitcoinů – největší dosavadní odměny na této stránce – zacílené na Bena Bernankeho předsedu Federálních rezerv a veřejného nepřítele číslo jedna pro mnohé proti bankovnímu systému nabroušené uživatele Bitcoinů. Při současném rychle rostoucím směnném kurzu Bitcoinů, je to téměř 75 000 USD, pokud by byl Bernanke zabit.

Sanjurovy chmurné ambice jdou ještě dál než jen k výběru peněz na financování trochy politických vražd. Věří, že Trh vražd může vydržet a získat dostatek uživatelů, kteří nakonec umožní vraždy dostatku politiků, aby se už nikdo neodvážil zastávat úřad. Říká, že záměrem Trhu vražd je zničit „všechny vlády a všude.“

„Věřím, že to změní svět k lepšímu,“ píše Sanjuro, který sdílí svůj přístup s bezejmenným samurajským protagonistou ve filmu Akira Kurosawy „Yojimbo.“ (Řekl mi, že si to zvolil k poctě tvůrce on-line černého trhu Hedvábná stezka, který si dal jméno Strašlivý pirát Roberts, stejně jako vynálezce Bitcoinu Satoshi Nakamoto.) „Díky tomuto systému máme svět bez válek, bez plošného dohledu ve stylu panoptika, bez jaderných zbraní, bez armád, bez represí, bez peněžních manipulací a bez jen omezeného obchodování už jasně nadosah ruky, jen za pár bitcoinů na člověka. Rovněž věřím, že jakmile se zbavíme jen pár politiků a oni si uvědomí, že válku proti soukromí prohráli, bude možné se zabíjením skončit a můžeme přejít do fáze míru, soukromí a laissez-faire.“

Podobně jako další stránky tzv. „temného webu“ i Trh vražd (Assassination Market) běží na anonymizační síti Tor, která je konstruovaná tak, aby komukoliv bránila v identifikaci ať už uživatelů stránek nebo Sanjura samotného.

Co se týče technického důkazu, že vrah je za smrt cíle opravdu odpovědný, žádá Trh vražd od svých zabijáků o vytvoření textového souboru s datem smrti už dopředu a o použití kryptografické funkce známé jako hash k jeho převodu na unikátní řetězec znaků.

„Jsem krypto-anarchista,“ uzavírá Sanjuro. „Máme před sebou zářnou budoucnost.“ [/quote]

Samozřejmě, že tohle bude pro TPTB nejspíš další důvod k zákazu bitcoinů…

Reportér kontaktoval i tajnou službu a FBI, aby se jich zeptal, zda  Trh vražd vyšetřují, a obojí to odmítli komentovat.

Poznámka překladatele: Bitcoin je značnému údivu náhle vyletěl den před slyšením o Bitcoinu v Senátu o 20% a přesahuje tak už 600 USD za Bitcoin. Mluví se o útěku od zlata k Bitcoinům.

Podpořit provoz AC24 bitcoiny můžete ZDE .

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  zerohedge.com