Voják SAS, který učinil udivující prohlášení, že princeznu Dianu zavraždily speciální síly, zjevně uprchl z Británie jen pár dnů předtím, kdy jej měla vyslechnout policie. Říká se, že bývalý sniper známý pouze jako Voják N opustil zemi, jelikož Scotland Yard zahajuje nové vyšetřování princezniny smrti. Údajně své manželce řekl, že člen elitní jednotky oslnil světlem jejího řidiče, čímž jej v srpnu 1997 přiměl havarovat.


Tato manželka tvrdila, že její manžel jí řekl, že tuhle ‚likvidaci‘ nařídil někdo z vnitřní královských kruhů, protože neschvalovali Dianin vztah s Fayedem. Voják N měl navštívit Philipa Eastona DCI ze Scotland Yardu, má se ale za to, že v pondělí či úterý opustil zemi.

Zdroj blízký k vyšetřování řekl lidem od The Sunday: ‚Voják N je v tomto vyšetřování klíčový, jelikož on je člověkem, co pronesl to tvrzení o Dianině vraždě.‘

‚Byl na něj vyvíj en tlak, jelikož původní příběh se minulý měsíc zhroutil. Byl si vědom, že ho chce policie vyslechnout.‘

Existují domněnky, že možná odcestoval do Spojených arabských emirátů, zatímco jeho partnerka a její děti jsou pořád u nich doma v Herfordu.

Scotland Yard se údajně rozhodl jej v tomto případě vyslechnout 16 let po Dianině smrti v pařížském podjezdu poté, co vyslechl ženu, která tvrdila, že její bývalý manžel tvrdil, že se to skutečně stalo.

Tvrdila, že se toho spiknutí účastnilo bílé auto a motorka, přičemž byly využity služby jednoho z bývalých kolegů Vojáka N z SAS. Když se důstojníci ptali, proč teorii svého manžela neohlásila dříve, tak ta žena řekla, že jí zapřísáhl, aby si to nechala pro sebe.

Toto vyšetřování by v tomto dramatickém obratu mohlo také vynést na světlo záznamy havárie poté, co bezpečnostní experti odhalili, že Dianin telefon byl napíchnutý odposlechem.

Zdroj řekl národním novinám, že jelikož Diana byla předním cílem rozvědky, a tak potom operativci GCHQ ‚chtěli a měli možnost naživo odposlouchávat konverzaci v jejím voze, když vyrazil od Ritzu…‘

Diana 36, Fayed 42 a jejich řidič Henri Paul 41 byli zabiti při havárii v roce 1997. Osobní strážce princezny Trevor Rees-Jones byl vážně zraněn.

Al Fayedův otec Mohammed Al Fayed vždy tvrdil, že smrt tohoto páru byla výsledkem plánované vraždy z rukou britského establišmentu a MI6 a podobně tvrdil také, že do havárie byl zapojen bílý Fiat, ten ale nebyl nikdy nalezen.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: dailymail.co.uk