Během setkání předáků latinskoamerických zemí uvažoval bolivijský prezident Evo Morales zavřením velvyslanectví USA v jeho zemi a obvinil americké úřady z vyvíjení nátlaku na evropské státy, které zavřely svůj vzdušný prostor pro náš vládní let. Mezi zeměmi, které zakázaly letadlu bolivijského prezidenta let nad svým územím kvůli podezření, že na jeho palubě by se mohl nacházet bývalý agent CIA Edward Snowden, byly Francie, Portugalsko a Španělsko.


„Setkal jsem se s předáky mojí strany, a ti mě požádali, abych podnikl opatření. Bude-li nutné, zavřu velvyslanectví USA“, prohlásil Morales.

Jak je ten „demokratický svět“ efektivní ve výsměchu řádnému právnímu procesu, diplomatické imunitě a všem těm dalším vysoce ceněným hodnotám, které činí z života v „demokratickém světě“ takové potěšení. Co se týče Evropy: co k tomu lze říct – ten kontinent, který přes víkend zuřil, že ho NSA špehuje, vyjádřil svůj hněv zablokováním Snowdenovy vzdušné cesty. Více ZDE.

[quote align="center" color="#999999"]

Bolivijská velvyslankyně při OSN v Ženevě Angelica Navarro Llanosová označila prohlídku speciálu bolivijského prezidenta Eva Moralese za agresi a porušení mezinárodní legislativy.

Rakouské úřady uspořádaly prohlídku Moralesova letadla na vídeňském letišti. Pátraly po bývalém příslušníkovi CIA Edwardu Snowdenovi, ale nenašli ho. Jak sdělil rakouský vicekancléř Michael Spindelegger, návrh na prohlídku letounu pocházel od bolivijských úřadů.[/quote]

Zdroj:  czech.ruvr.ru