Bývalý ředitel CIA pomůže s posílením těch samých dozorčích systémů, na které sám doplatil. Bývalý ředitel CIA David Petraeus je účastníkem konference Skupiny Bilderberg 2013, aby pomohl zkonstruovat špehovací síť nad „velkými daty“, která spolu s tím, jak se internetová konektivita stala už všudypřítomnou, tak se má stát novou hranicí pro utajenou vlezlost státu. Na seznamu oficiální agendy Bilderbergu pro rok 2013 je jednou z diskusních oblastí, “Jak velká data mění téměř vše,” což je odkaz na to, jak “vkládání věcí do Internetu” spolu s všudypřítomným nárůstem sociálních médií transformuje svět dohledu a schopnosti předvídat a manipulovat budoucí události.


Téměř v té samé době bude i ve Spojených státech podvýbor pro Domácí bezpečnost diskutovat o „velkých datech“ a jejich důsledcích v kontextu sociálních médií.

Snaha Bilderbergu protlačit agendu „velkých dat“ provazuje tuto tajnůstkářkou organizaci do úzkých vztahů s Googlem, který, jak jsme už zadokumentovali, je teď v mnoha aspektech Bilderbergem přebírán a fúzuje s ním.

Diskuse o „velkých datech“ se bude také nejspíš týkat toho, jak lze využít sociálních médií k rozpoutávání více podvržených revolucí a sociálních hnutí, jako tomu bylo v Egyptě, čemuž nikoliv nepodstatně napomáhal Google.

Jak už jsme dokumentovali, vkládání věcí do internetu je procesem, v němž se ke každému novému produktu přidá systém, který bude bezdrátově vysílat přes celosvětový web, aby průmyslu a vládě umožnil všudypřítomné špehování každého aspektu vaší existence.

Petraeus už před tím uvítal „vkládání věcí do Internetu“ jako transformující požehnání pro „utajené šmírování“. Jinými slovy brzy bude snadnější než kdykoliv před tím si o obyvatelstvu vést registr svazků, jelikož všechno, co bude používat, bude připojeno k webu s naprostým opovržením k ohledům na soukromí. Ti špehové nebudou muset propašovat štěnici k vám domů nebo do auta, vy to budete dělat za ně.

Je ironií, že Petraeus pomáhá posílit ten samý dozorčí systém, který jeho samotného loni dostal, když se vynořily podrobnosti o jeho mimomanželské aféře.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com