Americký prezident Barack Obama v pátek vystoupil na obranu programů, které americké tajné služby používají k sledování informací na internetu a obsahu telefonních rozhovorů. Podle Obamových slov, je nutné najít rovnováhu mezi zájmy národní bezpečnosti a nedotknutelnosti soukromí občanů. Dříve ředitel amerických výzvědných služeb James Clapper přiznal, že vláda skutečně získává údaje o uživatelích od internetových společností.


[quote align="center" color="#999999"]

Americká vláda přiznala špehování: Sbíráme data z celého světa

Americká tajná služba NSA a Federální úřad pro vyšetřování (FBI) jsou napojeny přímo na centrální počítače několika internetových společností, a to s jejich souhlasem. Mezi nimi je i oblíbený Google nebo Facebook a jedna z největších internetových společností na světě Microsoft. Americká vláda tímto způsobem získává citlivé soukromé informace a osobní komunikaci mezi občany. Tvrdí přitom, že tak chrání občany. Touto cestou si mimo jiné zajišťují přístup k videozáznamům, fotografiím, e-mailem, dokumentům, kontaktním údajům, videím, chatem, rozhovorem a vůbec všem souborům. Více ZDE .

 

Americká vláda monitoruje veškeré telefonní hovory, všechny e-maily a každou internetovou aktivitu

Velký bratr se dívá na vše, co děláte na Internetu, a poslouchá všechno, co si říkáte telefonem. Každý jednotlivý den v Americe americká vláda zachytí a uloží 2 miliardy e-mailů, telefonních hovorů a dalších forem elektronické komunikace. Bývalý zaměstnanec NSA vystoupil před veřejnost a popsal, co se přesně děje. O těchto dozorčích aktivitách referovaly i prominentní novinářské organizace, jako je Washington Post, Fox News a CNN, ale vypadá to, že by to někoho moc vzrušovalo. Buď si většina Američanů neuvědomuje, co se opravdu děje, nebo to už prostě akceptovali, jako součást moderního života. Jak to ale skončí? Více ZDE. [/quote]

Zdroj:  czech.ruvr.ru