Anti-utopický plán pověří vládní sociální pracovníky špehováním každé rodiny. Každému dítěti bude podle nového drakonického návrhu ve Skotsku od narození přidělen „státní pečovatel“, což by vládě umožnilo špehovat rodiny na základě ospravedlnění prevence „zneužívání dětí“. Stuart Walton přednášející na University of Abartay Dundee sociologii a kriminologii píše do Scotsmana o tom, jak psal antiutopický román založený právě na tomto scénáři, že každému dítěti je přidělen vládní mentor:


[quote align="center" color="#999999"]

„Bohužel, tahle anti-utopická budoucnost přišla o trochu rychleji, než jsem si představoval, jelikož minulý týden skotská vláda předložila plán přidělit každému dítěti od narození státního strážce.“[/quote]

„Tento státem jmenovaný dohlížitel bude určitá, jmenovaná osoba, a každé dítě jednu při narození dostane. Odpovědnost vytvořená pro tohoto jmenovaného dohlížitele bude spadat po prvních pět let života dítěte pod zdravotní radu, než bude převedena pod krajské rady.“

Tento program je zákonodárnou iniciativou zabudovanou do Zákona o dětech a mládeži. Ministryně dětí Aileen Campbell návrh ospravedlňuje tvrzením, že „zajistí, že bude existovat někdo, kdo dohlédne, co se s dítětem děje, a zajistí, že se podchytí ranné příznaky toho, že něco by mohlo představovat pro dítě riziko.“

Walton spekuluje, jaký druh jednání by mohl nakonec být považován za „zneužívání dítěte,“ včetně obsahu krabičky se svačinou dítěte do školy nebo redefinování „tyranizace“, do níž bude spadat i křičení rodičů na dítě.

Opravdu, jak jsme už před tím i dokumentovali, školy teď děti povzbuzují, aby špehovaly recyklovací návyky svých rodičů ve jménu záchrany matky země. Mohl by domnělý eko-zločin nezahození kusu lepenky do té správné třídící popelnice spustit žalování dítěte na své rodiče „státnímu strážci“ a vyvolat vyšetřování?

Po skandálu Jimmyho Savileho jsou obavy, že v UK zneužívání dětí bují, tento strach ale převážně generují mediální orgie děsů a nikoliv skutečně zaznamenaný nárůst případů zneužívání dětí.

Vrcholní soudci jako Alan Goldsack QC také apelují na vládu, aby zasahovala odebíráním dětí ze „zločinných rodin“ při porodu. Jelikož už v rámci toho, co se nazývá „ Projekt rodinných intervencí“ britská vláda už přinutila stovky rodin, aby do svých domovů instalovaly dohledové kamery, přičemž jsou podrobeny i domácím návštěvám, aby se zajistilo, že děti chodí včas do postele, navštěvují školu a jí to správné jídlo.

Nápad mít vládní sociální pracovníky pověřené špehováním každé rodiny přes dítě je zrůdný návrh, který by mohl být přijat jen v despotických peklech na zemi jako Severní Korea, Maoistická Čína nebo Stalinistické Rusko, ovšem teď se to potichoučku navrhuje do současných legislativ.

Tajná policie rumunského diktátora Nicolae Ceausesca také rekrutovala tisíce dětí ve věku 12-14, aby špehovaly své školní kamarády, rodiče a učitele, jak ukazují archivy z komunistické éry. Během rozmachu této diktatury bylo úžasných 15 procent informátorů v této zemi dětí. Povzbuzovali je, aby ohlašovaly každého, kdo vyjádřil politický názor odporující status quo, nebo ty, kdo i pouze vyprávěli vtipy o Ceausescovi.

Čerpá skotská vláda inspiraci i z 1984 od George Orwella? V této antiutopické klasice „děti, které odhalily své vlastní rodiče jako zrádce“ byly Stranou oslavovány jako hrdinové.

Myšlenka na to, že děti jsou kolektivním státním vlastnictvím, se rovněž vkrádá i do americké společnosti. Jak už jsme hlásili minulý měsíc vysokoškolská profesorka a host na MSNBC Melisa Harris-Perry vyvolala mezi konzervativci pokřik, když uvedla: „Musíme se oprostit od svých soukromých názorů na to, že děti patří svým rodičům, nebo že děti patří rodinám,“ v rámci propagandistického videa pro kampaň MSNBC zvanou ‚Opři se do toho.‘

Na to video se podívejte níže.