Obchodní sdružení TechNet zastupující Google, Yahoo!, Microsoft, HP, Oracle, Cisco a další americké společnosti podpořilo návrh zákona Cyber Inteligence Sparing and Protection Act (CISPA), který povoluje americkým úřadům získat přístup k údajům uživatelů. V dopise šéfa TechNet Reye Ramseye adresovaném výboru americké Sněmovny reprezentantů pro rozvědku se hovoří o tom, že návrh zákona odpovídá potřebám společností a vlády, pokud jde o pohotovou výměnu informací o kybernetických hrozbách.


Výbor pro rozvědku schválil CISPA v dubnu roku 2013. Tento týden se o něm má hlasovat ve Sněmovně reprezentantů. Potom ho má schválit Senát a podepsat prezident Barack Obama.

 

Google změní pod nátlakem EU mechanismus svého vyhledávače

Korporace Google souhlasila s tím, že změní mechanismus svého vyhledávače. Toto rozhodnutí přijala společnost na žádost Evropské komise. Informuje o tom list Finacial Times s odvoláním na zdroje obeznámenými s materiály případu.

Vyšetřování proti společnosti na základě podezření z nečestné konkurence bylo zahájeno v Evropě v roce 2010. Podle Eurokomise dává vyhledávač přednost svým vlastním servisům a méně často se odvolává na konkurenty. Kdyby se nepodařilo dosáhnout dohody, byl by Google povinen zaplatit pokutu ve výši až 10% ze svého obratu v roce 2012.

Zdroj:  rt.comczech.ruvr.ru