Přesně, jak už bylo předpovězeno, probíhající francouzská “intervence” do severoafrické země Mali se už rozlila do Alžírska – což je příští nejpravděpodobnější cíl geopolitických záměrů Západu v regionu po úspěšné destabilizaci Libye v roce 2011. Ve zprávě „Na Mali padají bomby a Francie přitom projevuje nepříčetné pokrytectví“ z minulého týdne jsem konkrétně uvedl, že: „Už v srpnu 2011 napsal Bruce Riedel z korporátními finančníky živeného mozkového trustu Brookingský institut „Dalším, kdo padne bude Alžírsko“, kde škodolibě předpovídal úspěch v Libyi vyvolaných radikálních živlů, jaký budou mít v Alžírsku, zvláště AQIM. Mezi extrémistickým násilím a vyhlídkou na francouzské nálety doufal Riedel, že spatří pád alžírské vlády. Ridel ironicky poznamenal:

Alžírsko vyjádřilo zvláštní obavu z toho, že nepokoje v Libyi by mohly vést k rozvoji velkých bezpečných zón a útočišť pro Al-Káidu a další extrémistické džihádisty.

Nedávný analytický článek tohoto autora Tonyho Cartalucciho v češtině zde s předpovědí tohoto scénáře a s citacemi Brookingského instituru.

A díky NATO přesně k tomuto v Libyi došlo – vznikla Západem sponzorovaná útočiště pro Al-Káidu. AQIM směřuje do severního Mali a po současném zapojení Francie uvidíme, jak se konflikt nevyhnutelně rozlije do Alžírska. Mělo by se uvést, že Riedel je spolu-autorem „Kudy cesta do Persie?“ kde otevřeně konspiruje za vyzbrojení zase další teroristické organizace na seznamu ministerstva zahraničí USA (seznamové číslo 28) Mujehedin-e Khalq (MEK), aby rozpoutala zkázu v Iránu a pomohla se zhroucením tamní vlády – což je ilustrativní vzor na využití jasně teroristických organizací, i těch vedených jako takové u amerického ministerstva zahraničí, aby vedly americkou zahraniční politiku.

Nyní už hlásí, že s „Al-Káidou“ spojení teroristé se zmocnili v Alžírsku amerických rukojmí během toho, co Západní tisk označil za „rozlití“ toho, proti čemu jsou ty v francouzské operace v Mali.

The Washington Post ve svém článku „s Al-Káidou spojení militanti se zmocnili komplexu BP v Alžírsku a berou v pomstě za Mali rukojmí,“ tvrdí.

„Zatímco alžírské vojenské helikoptéry vrčely vysoko na obloze v hloubi Saharské pouště, islamističtí militanti se už v noci krčili v komplexu těžby zemního plynu, na který ve středu ráno zaútočili a zabili dva lidi a zmocnili se tuctů zahraničních rukojmí, což by mohlo být první rozlití toho, proti čemu je francouzská intervence do Mali.“

The Wall Street Journal v článku „Militanti se v Alžírsku zmocnil amerických rukojmí,“ hlásí, že:

„Militanti s možnými vazbami na Al-Káidu se zmocnili asi 40 zahraničních rukojmí včetně několika Američanů na těžebním poli zemního plynu v Alžírsku, čímž na novou úroveň dostali hrozbu národům, které zkouší otupit rostoucí vliv islamistických extrémistů v Africe. Bezpečnostní činitelé v US a v Evropě vyhodnocují možnosti, jak se k zajatcům dostat ze vzdálených základen. Alžírským bezpečnostním silám se nepovedl pokus o útok na tohle zařízení ze čtvrtečního večera.“

WSJ ještě dodal:

„Ministr zahraničí Leon Panetta řekl, že USA v situaci s rukojmími přijmou „nezbytné a odpovídající kroky“ a nevyloučil vojenskou akci. Řekl, že alžírský útok by mohl představovat rozlití situace z Mali.

A je to tu, vojenská akce jak skrytá, tak i čím dál víc zjevná, při níž uvidíme extrémistické zástupné bojovníky Západu, ale i mizerné úsilí Západu o jejich usměrnění, jak se plíží přes malijsko-alžírskou hranici, přičemž se nám budou staré imperiální mapy Evropy překreslovat přímo před našima očima.

Obrázek: Francouzské impérium na svém vrcholu těsně před Světovými válkami. Ty region, které jsou teď Libyí, Alžírskem, Mali a Pobřežím slonoviny, ty se teď všechny potýkají s rekonkvistou Francouzů a Anglo-Američanů, s tím, že francouzská vojska doslova okupují region a hrají ústřední roli při instalaci k Západu přátelských klientských režimů. Všimněte si také, že i Sýrie bývala francouzskou državou – a ta je teď cílem útoku US, Británií a Francií financovaných, vyzbrojovaných a podporovaných teroristů – těch samých teroristů, proti nimž údajně bojují v Mali a teď už i v Alžírsku.

Mezi tím ty samé teroristické síly nadále dostávají peníze, zbraně, skrytou vojenskou podporu a diplomatické uznání v Sýrii od NATO a konkrétně od USA a od Francie, kteří zároveň tvrdí, že bojují s ideologickými a naprosto doslovně úzkými spojenci „Svobodné syrské armády“ v Severní Africe.

Al-Káida ve skutečnosti umožňuje USA a Francii, aby do Alžírska intervenovali a vměšovali se sem poté, kdy pokusy o zažehnutí politické diverze v roce 2011 byly Alžírskou vládou dobře potlačeny. Al-Káida je v podstatě jak casus belli (záminkou k válce), tak zároveň žoldnéřskou armádou vysílanou Západem proti národům, jež jsou jejich útočným cílem. Je jasné, že francouzské operace usilují o rozpoutání vojenského konfliktu v Alžírsku stejně jako o možnou vojenskou intervenci Západu sem s tím, že konflikt v Mali slouží jen jako zástěrka.

Tony Cartalucci

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca

]]>