Už počátkem roku 2007 bylo ohlášeno, že USA, Izrael a Saúdská Arábie nejenže společně organizují, financují, cvičí a vyzbrojují militanty přímo spojené s Al-Káidou, aby jich využili proti Sýrii a Iránu, ale že i velice dobře dopředu ví, že tímto rozpoutají bezprecedentní “kataklyzmatický konflikt” živený sektářským extremismem. Nejenže se toto sektářské násilí očekávalo, bylo i dopředu považováno za žádoucí k překreslení map Středního východu – tak, aby to bylo výhodnější pro Západní korporátně-finanční a geopolitické zájmy, přičemž by se region udržoval slabý, rozdělený a zmítaný rozbroji. Nyní OSN předstírá pobouření nad nevyhnutelně čím dál sektářštější povahou tzv. „Svobodné syrské armády“ a jejích tzv. „rebelů“.

Celé komunity menšin teď stojí před vyhlazením. Aby otupil dopad, jaký to bude mít na veřejné mínění, zvláštní poradce OSN pro prevenci genocidy Adama Dieng už v očekávání prohlásil:

„Dělá mi hlubokou starost, že celé komunity riskují, že zaplatí tu cenu za zločiny, kterých se dopustila syrská vláda.“

Český překlad analytického článku předjímajícího takovýto vývoj.

Podle článku v Reuters „Proti-genocidní vyslanec OSN: Syrské menšiny jsou ohroženy odvetou,“ je ta genocida, kterou NATO a jeho spojenci vyzbrojují, financují a úmyslně přiživují, pouhou „odvetou“. O čem Reuters nepíše, je to, že různí USA, saúdští a libanonští činitelé už roky často varovali, že americká zahraniční politika zahájená za Bushe a doopravdy rozběhlá za Obamy rozpoutá přesně tento typ sektářského násilí – živeného fanatismem ve stylu Al-Káidy, tedy nepůjde o žádnou „odvetu“.

Žurnalista ověnčený Pulitzerovou cenou Seymour Hersh píšící pro New Yorker napsal ve svém článku z roku 2007 „Přesměrování: Přináší nová politika naší Administrativy prospěch našim nepřátelům ve válce s terorismem?“, že:

„Bushova administrativa, aby podvrátila Irán, který je převážně šiítský, tak se rozhodla v podstatě rekonfigurovat své priority na Středním východě. Administrativa v Libanonu spolupracuje se saúdsko arabskou vládou, která je sunnitská, na tajných operacích, které jsou zaměřeny na oslabení Hizballáhu, šiítské organizace podporované Iránem. USA se rovněž zúčastnily tajných operací zaměřených proti Iránu a jeho spojenci Sýrii. Vedlejším produktem těchto aktivit bylo vzedmutí sunnitských extrémistických skupin, které sdílí militantní vizi islámu i nepřátelství vůči Americe a sympatií k Al-Káidě.“ – The Redirection, Seymour Hersh (2007)

Hershova zpráva pak pokračovala konstatováním:

„Saúdská vláda se svolením Washingtonu poskytne financování a logistickou podporu zaměřenou na oslabení vlády prezidenta Bashara Assada v Sýrii. Izraelci věří, že vyvine-li se na Assadovu vládu takovýto tlak, přiměje jí to, aby byla smířlivější a otevřenější k jednáním.“ – The Redirection, Seymour Hersh (2007)

Další přiznání spojeného USA-Izraelsko-Saúdského spiknutí proti Sýrii uvádělo:

„Bandar ze Saúdské Arábie a další Saúdové ujistili Bílý dům, že ‚budou velice bedlivě sledovat náboženský fundamentalismus.‘ Jejich poselství pro nás bylo: ‚My jsme toto hnutí vytvořili a my jej můžeme kontrolovat.‘ Není to tak, že bychom nechtěli, aby salafisté vrhali bomby; jde o to, na koho je vrhají – na Hizballáh, na Moqtadu al-Sadra, na Irán a na Syřany, budou-li dále spolupracovat s Hizballáhem a s Iránem.“ – The Redirection, Seymour Hersh (2007)

Co se týče konkrétně sektářského extremizmu to pokračovalo že:

„Robert Baer, bývalý dlouhodobý agent CIA v Libanonu, býval tvrdým kritikem Hizballáhu a varoval před jeho vazbami na Iránem sponzorovaný terorismus. Nyní mi ale řekl: „Přiměli jsme sunnitské Araby, aby se připravili na kataklyzmatický konflikt a budeme potřebovat někoho, aby v Libanonu chránil křesťany. Bývala to Francie a Spojené státy, co by to udělaly, ale teď to bude Nasrallah a šiíté.“ – The Redirection, Seymour Hersh (2007)

Vůdce Hizballáhu Hassan Nasrallah byl rovněž zachycen v Hershově zprávě a i ten varoval před okamžitým šířením sektářské války účelově rozdmychávané Západem:

Nasrallah řekl, že cílem prezidenta Bushe je „překreslit mapu regionu. Chtějí rozdělení Iráku. Irák není na pokraji občanské války – tam už je občanská válka. Probíhají tam etnické a sektářské čistky. Každodenní zabíjení a vystěhovávání, které v Iráku probíhá, směřuje k rozdělení Iráku na tři části, které budou sektářsky a etnicky čisté, jakožto předehra k rozdělení Iráku. Nanejvýš do dvou až tří let, tam budou čistě sunnitské oblasti, čistě šiítské oblasti a a čistě kurdské oblasti. Dokonce v Bagdádu jsou obavy, že by se mohl rozdělit na dvě oblasti, jednu sunnitskou a jednu šiítskou.“

Pokračoval: „Mohu říci, že prezident Bush lže, když říká, že nechce rozdělení Iráku. Všechna fakta, která se teď v terénu objevují, vás přesvědčí, abyste přísahali, že zavléká Irák k rozdělení. A přijde den, kdy řekne: ‚Nic s tím nemohu dělat, jelikož Iráčané chtějí svou zemi rozdělit a já ctím přání Iráckého lidu.‘“

Nasrallah řekl též, že věří, že Amerika chce způsobit rozdělení Libanonu a Sýrie. V Sýrii, řekl, dojde k tomu, že tuto zemi dotlačí „do chaosu a vnitřních bojů jako v Iráku.“ V Libanonu „bude sunnitský stát a alawitský stát, křesťanský stát a drúzský stát.“ Řekl ale: „Nevím, bude-li tu šiítský stát.“

OSN zase jednou zneužívá své samozvané pravomoci omlouváním a překrucováním předpřipravené sektářské genocidy naplánované dávno dopředu v zadokumentovaném spiknutí, které už před lety přiznali. Ještě později byla tato konspirace za zničení Sýrie pomocí zrežírovaných a účelově přiživovaných násilností zadokumentována těmi samotnými korporátními-finančníky mezi řádky zpráv vydávaných jejich vlastními politickými mozkovými trusty.

Brookingský institut ve svém „Memorandum ke Střednímu východu 21: Záchrana Sýrie – Hodnocení možností na změnu režimu (pdf)“ otevřeně uvádí, že usilují o „vykrvácení“ Sýrie pomocí úmyslně přiživovaných násilností:

„Spojené státy by mohly neustále vyzbrojovat opozici, i kdyby věděly, že nejspíš nikdy nezíská dost vlastní moci, jen aby vytěsňovala Asadovu síť. Washington by se mohl rozhodnout to činit prostě ve víře, že přinejmenším poskytováním určité možnosti utiskovaným, aby se bránili utlačovateli, je lepší, než nedělat vůbec nic, i kdyby ta poskytovaná podpora měla jen malou šanci přetvořit porážku na vítězství. Či jinak, Spojené státy by mohly kalkulovat, že to pořád stojí za to, tlačit na Asadův režim a nechat jej krvácet, čímž se bude regionální odpůrce udržovat slabý a zároveň se vyhneme nákladům přímé intervence.“ – str. 8-9, Hodnocení možností na změnu režimu, Brookingský institut.

Takovýto dokument naprosto odporuje veřejným prohlášení vydávaným Západem, který zkouší líčit své vměšování do Sýrie jako motivované „humanitárními obavami“, „morálními imperativy“ a „podporou demokracie“. Ve skutečnosti je cílem protahování násilností tak dlouho, jak je to jen možné, rozhojnit ztráty na životech a zničit tento národ sháněním dalších násilných militantů – zrovna tak, jak to bylo naplánováno v roce 2007, když Hersh napsal „Přesměrování“. Sektářská složka současného konfliktu není neočekávaný vedlejší produkt násilností, který se objevil až v roce 2011, ta byla integrální součástí zahraniční politiky Západu už aspoň od roku 2007.

Sektářská genocida v Sýrii byla účelově zrežírována tvůrci politik Západu a teď ji úmyslně kryjí, překrucují a omlouvají, což činí jak OSN, tak stejně i masová média Západu.

Poznámka: K dalšími připomenutí skutečnosti, že události v Sýrii jsou dávno dopředu připraveným imperiálním tahem na globální šachovnici kromě českého článku o překreslení mapy Středního východu uvedeného výše viz také známý projev generála Clarka z roku 2007 o plánech na systematickou vlnu intervencí na Středním východě s českým přepisem:

Tony Cartalucci

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: landdestroyer.blogspot.co.uk

]]>