Izraelské obranné síly (IDF) potvrdily, že při útoku proti vůdci Hamasu byl mylně bombardován dům rodiny Al-Dalou, při kterém zahynulo nejméně 11 civilistů, včetně čtyř dětí a batolat. „Izrael zabil dnes večer 11 členů rodiny a mnoho, mnoho dalších. Jestli chce, tak ať Izrael zastaví svou agresi, pak spolu můžeme mluvit. Ale do té doby, jak můžeme uvažovat o nějaké dohodě? – řekl pro Daily Telegraph Salama Maroof, mluvčí organizace Hamas. IDF řekly, že zdroj chyby byl buď v laserovém navádění nebo selhala část munice, informoval izraelský deník Haaretz. Izraelská armáda incident vyšetřuje.

Izraelská armáda mířila na spouštěcí zařízení raket, které vedl Yehiya Rabiah, ale zasáhla sousední dům. Podle všeho se zdá, že Rabiah přežil, navzdory dřívějším prohlášením, že byl zabit.

Fotografie z místa útoku ukazují těla mrtvých dětí vytažených z pod trosek. Devět mrtvých patřilo do rodiny Al-Dalou, oběti tvoří výhradně ženy a děti, a další dva byli lidé ze sousedství.

Poslední úmrtí zvětšuje počet dětských obětí izraelských leteckých útoků. Prozatím zemřelo minimálně 75 lidí, 13 z nich byly děti.

Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan řekl, že dříve nebo později by měl být Izrael hnán k odpovědnosti za „masakr“. Počet dětských obětí poroste i nadále, pokud se obě strany brzy nevrátí k jednání. Nicméně, Izraelci zachovávají svůj agresivní postoj.

„Izraelská armáda je připravena výrazně rozšířit své operace. Vojáci jsou připraveni na jakoukoliv činnost, která může následovat. IDF zaútočily na více než 1000 teroristických cílů v pásmu Gazy a pokračují v operaci i v tuto chvíli,“ řekl izraelský premiér Benjamin Netanjahu na týdenním zasedání vlády.

(AFP Photo / Mahmud Hams)

(AFP Photo / Mahmud Hams)

(AFP Photo / Mahmud Hams)

(AFP Photo / Mahmud Hams)

Zdroj: rt.com, Překlad: vlastnihlavou.cz

]]>