Ve snaze dokázat Američanům dobrou vůli, nechali jim Rusové v Sýrii jeden plácek, který nyní Washington využívá ke znovurozpoutání války. Nešťastné rozhodnutí Rusů válku v Sýrii nedokončit, přineslo ten výsledek, že námezdní vojáci z řad cizinců, označování presstitukami za „bojovníky svobody“, se v jedné enklávě Sýrie udrželi. Nu a aby Washington zas udržel syrskou válku v chodu, hledá nyní cesty, jak těmto svým žoldnéřům pomoci.


​Nepochybně má Washington na mušce i další cíle. Ropné společnosti USA např. chtějí mít v Sýrii pod palcem umístění ropovodů i plynovodů, jsou zde šílení neokonzervativci se svou ideou světové hegemonie, je zde vojenskobezpečnostní komplex, vyžadující mít pro zdůvodnění svého masivního rozpočtu své nepřátele a konflikty, ale přece jen izraelské dychtění rozšířit své hranice až k vodním zdrojům je to nejpodstatnější, co udržuje středovýchodní konflikt v pohybu.

​Uvědomuje si Rusko všechny tyto skutečnosti? Anebo je v něm stále přítomna naděje, že přece jen získá přízeň Západu a jeho součástí se nakonec i stane?

​Je-li tomu tak, směřuje svět k nukleární válce.

​Pokaždé, co Rusko nedokončí svou práci, jako např. v Sýrii či na Ukrajině, nedočká se od Washingtonu přívětivější tváře, ale pocítí jen jeho zvýšený tlak na další svůj prospěch v konfliktu, který sám Washington inicioval. A tento tlak nepovolí, dokud nebude ve své spanilé jízdě zastaven. Což je ovšem cosi, co se Rusko nezdá ochotno učinit, čehož důsledkem je pokračující pohyb světa k Matrixu.

​Všimli si už Rusové, že doslova každý v Trumpově režimu Rusku hrozí? Mattis, Tillerson, Nikki Haleyová, všichni vládní mluvčí, anglická premiérka, anglický ministr zahraničí - ale Rusové stále hovoří o svých západních partnerech a o tom, jak moc o spolupráci se Západem stojí.

​Neexistuje jediná možnost, jak by Britanie mohla přežít nukleární válku, ale britská premérka si dovolí dávat Rusku v záležitosti špióna Skripala své ultimatum.

​Celý Západ je, jak píše Chossudovsky, duševně nemocný, a západní politici a presstitutky ženou svět do zániku.

​A vojenskobezpečnostní komplex tlak ruky, ve které svírá Trumpův režim, dál zesiluje. Ministr zahraničí Tillerson byl zbaven úřadu a nahradil jej ředitel CIA Pompeo. A úřad CIA převzala Gina Haspelová, ta, která dohlížela na tajné mučení vězňů, jehož se CIA dopouštěla v Thajsku.

Paul Craig Roberts