Výroční shromáždění globalistických elit ve švýcarském lyžařském letovisku Davos se mimoděk stalo velice ironickým, když delegáti včetně 60 hlav států a stovky vrcholných vůdců byznysu vázli se strašlivým zpožděním ve sněžných vánicích. Ani oblíbené dopravní prostředky elitářů, které jim umožňují vyhýbat se dopravním problémům, které trápí obyčejné lidičky, nebyly k dispozici,


Ač je Davos znám jako shromaždiště zanícených globalistických šampionů progresivních postupů, očekává se rovněž, že tento týden se ho zúčastní klíčová hlásná trouba anti-globalismu – prezident Donald J. Trump – aby tu v pátek promluvil. Od tohoto anti-globalistického prezidenta se očekává, že v pátek Davos uzavře přednesením projevu, o němž se předpokládá, že se dotkne svorníku jeho volební kampaně ekonomického protekcionismu a doktríny Amerika v první řadě, což jsou témata, o nichž se očekává, že proti nim bude zbytek účastníků summitu celý ten tam strávený týden bojovat.

Švýcarští policisté kráčí sněhem / AP Images

Delegáti a mluvčí váznou ve sněhu / Getty Images

I přesto levicové britské globalistické noviny Guardian hlásí, že akce se v úterý v Davosu rozběhly plné pozitivních slov o prezidentu Trumpovi od Narimana Behraveshe, šéf-ekonoma u IHS Markit, který shromážděným delegátům před zahajovací řečí indického prezidenta Modiho řekl, že důvěra businessu kvůli Trumpovi vzrostla a že korporátní Amerika prezidenta Obamu tak moc ráda neměla.

Starosta Davosu řekl, že doufá, že v úterý se už sněžení zmírní / AP Images

Behravesh poukazující, že Spojené státy mají teď už plnou zaměstnanost, o Trumpovi uvedl: „Business konečně dostal už nějakého prezidenta, o kterém se dá uvažovat jako o k businessu přívětivému, a to jeho omezování regulací bylo přijato dobře,“ varoval ale před globálním ekonomickým přehřátím.

Zdroj: breitbart.com