V roce 2016 tu žilo jen 241 obyvatel, z toho část přistěhovalců ze zahraničí. Občané doufají, že finanční odměna by mohla vzbudit zájem lidí a Albinen před zánikem zachránit. Kromě peněz je jednoznačně velkým lákadlem i prostředí, ve kterém se vesnička nachází. Sluneční úpatí hor slibuje nebeský klid a duševní pohodu.


Americké ministerstvo zahraničí vyvolalo kontroverzi svým oznámením, že nalije 700 000 $ maďarským médiím, čímž si rozhněvalo konzervativní vládu této země stavící se proti globalizaci.

Toto financování oznámil americký Chargé d’Affaires David Kostelancik, který se předtím ukázal jako otevřený kritik Trumpovy administrativy s tvrzením, že „její zahraniční politika je zjevně nekonzistentní“, kdy poznamenával, že „ne všechna kritika vlády jsou ‚falešné zprávy‘.“

Breitbart London mluvil s činitelem ministerstva zahraničí, který potvrdil, že v mnoha zemích podporují to, co nazval „programy ve prospěch demokracie a lidských práv“ a že mají v úmyslu v Maďarsku – tj. u spojence v NATO – „podpořit mediální kanály fungující mimo hlavní město, aby vytvářely na faktech založené reportáže a zvýšily základnu svých posluchačů a ekonomickou soběstačnost.“

U ministerstva zahraničí se rovněž odrazilo Kostelancikovo tvrzení, že těch maďarských mediálních kanálů, které sympatizují s ministerským předsedou Viktorem Orbánem a jeho populární konzervativní vládou, je příliš mnoho, když si tato vláda udělala mocné nepřátele svým odporem k masové migraci do Evropské unie, kterou překazila vysoce účinnou pohraniční zdí, a tím, jak odhalila síť evropských politiků považovaných za „spolehlivé spojence“ miliardáře vedoucího kampaně za otevřené hranice George Sorose.

Zjevný podtext tohoto všeho je v tom, že snahy ministerstva zahraničí sledované tímto financováním jsou vedeny záměrem posílit proti-vládní a opoziční média. To ovšem poukazuje, že pořád ještě prosazují politiku z Obamovy éry, kdy se mezinárodně prosazovaly proti-konzervativní politické cíle, což je navzdory prezidentu Trumpovi, který ministerského předsedu Orbána pochválil – jako prvního evropského vůdce, který jej podpořil – jako „silného a odvážného.“

Maďarský vůdce zastává rozhodně silný odpor vůči „globalistické elitě a byrokratům, kteří jí slouží, vůči politikům, v jejich hrách, a agentům sítí Sorosova typu, které ztělesňují jejich zájmy,“ a to i přes zuřivé útoky Bruselu, neziskovek zastávajících masovou migraci a levicově liberálních médií USA, když věří, že stojí na straně „mlčící většiny“ těžce zkoušených rodin po celém Západě, které touží zachovat si své křesťanské dědictví a národní identitu.

Maďarská vláda za svou stranu odsoudila ministerstvo zahraničí za to, co považuje za nestoudné vměšování do svých vnitřních záležitostí před národními volbami na jaře 2018. „Tak co je to, když to není intervence do volební kampaně a domácí politiky Maďarska? Co může mít washingtonské ministerstvo za lubem, když nasazuje mediální organizace z maďarského venkova, a jaký druh vyváženosti mohou ve svých službách nabídnout?“ zeptal se ministr zahraničí Péter Szijjártó, který řekl, že je šokující, že peníze amerických daňových poplatníků se využívají – aby citoval ministerstvo zahraničí – „k poučení žurnalistů o tom, jak vykonávat svoji práci“ ve spojenecké demokracii.

„Ministerstvo zahraničních věcí a obchodu si předvolalo amerického chargé d’affaires s žádostí o vysvětlení a řeklo mu, že to považujeme za předvolební politickou intervenci amerického ministerstva zahraničních věcí,“ dodal jejich mluvčí.

Maďarsko rovněž tvrdě odmítlo obvinění ministerstva zahraničí, že v jejich zemi není žádná svoboda tisku.

Jak např. státní tajemník pro veřejnou diplomacii ministerského předsedy Orbána Dr. Zoltán Kovács zdůraznil při následující výměně mezi ním a žurnalisty maďarských kanálů 168óra a RTL Klub – z nichž žádný „by nebylo možno popsat jako přívržence Orbánovy vlády,“ v tomto jeho hodnocení:

168óra: Je v Maďarsku svoboda tisku?

Pétér Kolosi: Je. Kdyby nebyla, nebyl by tu ani RTL Klub.

Dr. Kovács pak položil otázku, zda Kostelancik – který není americkým velvyslancem v Maďarsku, ale jen tuto roli dočasně plní, když byl jmenován Obamou, kterému předtím sloužil, a probíhá proces jeho výměny – zda má vůbec nějaký mandát, aby útočil na maďarský mediální prostor.

Rovněž se do chargé d’affaires pustil za to, že chválil žurnalisty „staré komunistické gardy“, kteří si šli poslechnout jeho projev, protože údajně „prahnou po tom, vyslechnout si někoho, kdo mluví pravdu“ – kdy tuto scénu tento Maďar popsal tak, že se „mu z ní zvedal žaludek“, když si vzpomněl na jejich osobní historii kolaborace se sověty podporovanou diktaturou.

Ministerský předseda Orbán, který byl jako mladý muž v opozici vůči tomuto levicovému režimu i za cenu určitého osobního ohrožení, často Západní vůdce – a zvláště ty z Evropské unie – káral, že „omlouvají zločiny komunismu,“ a sliboval, že bude pracovat na tom, aby se jeho obětem po jeho zvolení dostalo řádné pozornosti.

Dr. Kovács na veřejnosti vystoupil s rozsáhlejší reakcí na Kostelancika a ministerstvo zahraničí, v níž lamentoval nad jejich akcemi jako nad „překvapivými a nad velkým zklamáním z toho, že něco takového přichází od spojence.“

Kromě toho, že to je „jasné vměšování do domácích záležitostí spojence,“ uvedl, že „média v USA mají své vlastní problémy. Kritika týkající se mediálního vlastnictví, komerčních vztahů a zaujatosti mainstreamových médií – Harvey Weinstein, a kdekdo? – to se teď v USA přetřásá každý den.“

Dospěl k závěru, že když zjistíte, že jedna z mnoha organizací tzv. občanské společnosti George Sorose spustila v Maďarsku své operace mediálních školení a zhruba ve stejnou dobu oznámil Kostalencik systém financování od ministerstva zahraničí – tak to vyvolává určitá podezření ohledně toho, kdo je ten „partner“ kterého má ministerstvo zahraničí v úmyslu vybrat, aby ten vysílal své programy.

Maďarsko se nachází uprostřed zuřivého boje se Sorosem a jeho přívrženci z EU kvůli svému odporu k jeho plánu na migrační krizi.

Maďarsko je přesvědčeno, že EU realizuje tento plán v zastoupení toho usvědčeného nekalého obchodníka s vnitřními informace, v jehož rámci se uplatňuje nucená redistribuce migrantů se systémem kvót a dalších opatření, a v současnosti o tom vede národní konzultace, aby předvedlo, že jeho plán odporovat tomu má širokou veřejnou podporu.

„Promluvme si to této záležitosti. Migrace není cílem Sorosova plánu, nýbrž jeho pouhým prostředkem,“ pronesl ministerský předseda Orbán v projevu 12. listopadu.

„Miliony lidí v Africe a na Středním východě podněcují, aby přišly do Evropy; dokonce nám je sem dováží, aby rozložili národy a svrhli křesťanskou kulturu.“

Maďarský premiér věří, že tento proces podvracení národních států odhaluje globalistický imperativ šéfa přes migraci u Spojených národů Petera Sutherlanda, který formuloval v roce 2012 jako součást širšího plánu elit EU na „nahrazení aliance národů federací států“ – tj. Spojenými státy evropskými.

„To je jediné logické vysvětlení pro miliony lidí, které se dováží do Evropy z jiných kultur – jelikož musí existovat nějaké vysvětlení, proč k tomu teď dochází. Nemůžeme si myslet, že je to jen náhoda,“ dodal.

„Evropa by své hranice mohla bránit, kdyby chtěla… To, co jí chybí, není schopnost to provést, ale je to vůle. A tato chybějící vůle není nic neúmyslného, nýbrž je to důsledek definitivně výchozího přístupu, že pro Spojené státy evropské jsou národy Evropy a jejich křesťanský charakter spíše překážkou než výhodou.“

Zdroj: breitbart.com