Paříž a přilehlý regionu přišel v roce 2016 o 1,5 turistů, jelikož návštěvníci, zejména z Dálného východu, se drží kvůli trvajícím obavám z terorismu zpátky. Podle Comité Regional du Tourisme ztratil regionu Ile-de-France 1,3 miliardy eur příjmů z turistiky, když počet nocí strávených zahraničními návštěvníky v místních hotelech také spadl o 10,8 procenta. Zvláště hodně utrpěly některé pozoruhodnosti „nedostatkem turistů a rušením školních skupin“, říká tato komise, k čemuž patří Vítězný oblouk, co zažil 24 procentní pokles návštěvnosti.


Muzeum Louvre, které tento měsíc utrpělo útokem muže s mačetou, co řval „Allahu Akbar“ zažilo loni 13,3 procentní propad. Tyto obavy postihly i Disneyland Paris, co zažil 9,5 procentní propad cizích návštěvníků.

Tento měsíc zažívají pařížská předměstí série nepokojů, kdy byl oloupen i jeden autobus plný korejských turistů, když jejich autobus obklíčila banda mužů řvoucích výhrůžky. Jeden ze svědků tento incident popsal jako „deset minut hrůzy“, když odhaloval, že jeden z těch mužů hrozil turistům předmětem „připomínajícím skleněnou lahev.“

Ty nepokoje začaly, když byl černý mladík údajně při zatýkání znásilněn policejním obuškem. Noci řádění se šíří předměstími, kdy se zapalují auta, rozbíjí výlohy a vylupují obchody. V tomto okamžiku už policie zjevně nad situací ztratila kontrolu.

Jihokorejská vláda teď svým občanům vydala varování před turistickými návštěvami Paříže, což je krok, který francouzské ekonomice přivodí další škody. Město rovněž tento měsíc oznámilo, že buduje osm dva a půl metrovou zeď z neprůstřelného skla kolem Eiffelovy věže, kdy turisté jsou nuceni procházet novým bezpečnostními kontrolními stanovišti. Paříž v listopadu 2015 zažila jeden z nejhorších teroristických útoků v moderní evropské historii, když bylo v sériích bombových a střeleckých útoků v celém městě zabito 130 lidí.

K těmto útokům došlo jen měsíce poté, co islamisté zaútočili na kanceláře satirického magazínu Charlie Hebdo a zavraždili několik zaměstnanců včetně redaktora.

Zdroj: breitbart.com