Prohlášení USA, Francie a Německa o neodkladném vyčlenění peněžních prostředků syrské Rakce po opakovaných odmítnutích poskytnout humanitární pomoc Sýrii vyvolala u ruského ministerstva obrany otázky, prohlásil mluvčí MO RF, generálmajor Igor Konašenkov. „Rakka se ještě nevzpamatovala z bombardování mezinárodní koalice a z Washingtonu, Paříže a Berlína zazněla prohlášení vysokých představitelů o neodkladném vyčlenění Rakce desítek milionů dolarů a eur.


Tyto miliony mají být údajně vydány na obnovení mírového života ve městě. Tuhle humanitu bychom měli uvítat. Jenže existují otázky," cituje Konašenkova RIA Novosti.

Zdůraznil, že se Moskva víckrát obrátila na Západ se žádostí o vyslání humanitární pomoci Syřanům postiženým válkou, avšak ve Washingtonu, Londýnu, Berlínu a Paříži to pokaždé odmítli.

Konašenkov zastává názor, že se tenhle spěch na Západě s poskytnutím finanční pomoci Rakce vysvětluje snahou „co možná nejrychleji zamést stopy po barbarském bombardování letectvem USA a koalice, které pohřbilo v troskách Rakky tisíce civilistů „osvobozovaných" od ISIS."

Zdroj: snews.com